Træn derhjemme og spar lidt tid i din hverdag

Træn derhjemme og spar lidt tid i din hverdag

25. marts 2019 0 Af Martin

Du har som mange andre dansker ikke nok tid i hverdagen til at nå det hele. Arbejde, børn, huslige pligter, tid med partneren og ikke mindst at holde formen perfekt, imens alt dette står på. Det kan være svært at få tid og styr på det hele, og det vil også være vanskeligt at skulle vælge noget fra. Du kan i stedet vælge at træne mere derhjemme, og det er der også en række fordele ved!

 

Du bliver måske nødt til at tænke anderledes og lidt ud boksen her, men det skal man typisk ved alle ændringer i ens hverdag, og det kan naturligvis godt tage noget tid at vænne sig til. Men dette er nok også det eneste problem, du vil støde på, hvis du vælge at give dig i kast med hjemmetræningen. Du kan efterhånden gøre en hel del hjemmefra. Hvis man kan arbejde hjemmefra, kan du med naturligvis også træne derhjemme. Det bliver mere og mere populært, og på det seneste er der også kommet mange forskellige midler til, der hjælper dig godt på vej til at få styr på træningen på hjemmefronten. Dem vil vi kigge nærmere på nedenfor.

 

Hvordan træner du ordentligt derhjemme?

Du tænker sikkert nu – som der står i undertitlen – hvordan får man trænet ligeså godt derhjemme, som jeg gør nede i fitnesscenteret? Jamen, nu skal du høre. Du tænker måske, at dit fitnesscenter, har alle de maskiner, du ikke har derhjemme. Skal du så til at gå ud og købe alverdens dyre fitnessmaskiner? Nej, selvfølgelig skal du ikke det. Alt afhængigt af, hvad du ønsker at opnå med træningen, så kan du i de fleste tilfælde klare dig med nogle simple håndvægte. Ja, nogle helt almindelige håndvægte. Hvis du vil have bare lidt mere fleksibilitet i din træning, kan du købe nogle med udskiftelige vægte. Så skulle udstyret være på plads, medmindre du er interesseret i at investere i nogle smarte tekniske gadgets eller andet IT-udstyr, der kan gøre din træning en smule mere interessant. Derudover kan du finde træningsprogrammer på nettet, der er rettet mod hjemmetræning. Der findes også hjemmesider, der næsten fungerer som et online fitnesscenter, hvor du abonnerer for et pengebeløb, og så får du adgang til videoer efter et anlagt skema, som du følger. Her sparer du ikke kontingentet væk alligevel, men det kan være en idé, som kan bidrage til at inspirere dig og din træningsrutine.

 

Hvordan sparer du tiden?

Hovedargumentet for at begynde at træne derhjemme er for de fleste, at de kan spare tid – både i den travle hverdag, men naturligvis også i weekenderne. Måden, hvorpå du sparer denne tid, er for det meste gennem transporten til og fra fitnesscenteret. Det er ganske simpelt. Lige meget om du tilbringer transporttiden i en bil eller på en cykel, vil du altid spare en masse minutter eller timer, som du kan bruge på at nå alle de andre ting, der nu skal nås på den givne dag. Desuden behøver du ikke at tænke på skift af tøj, bad, kø til maskiner og lignende faktorer, der kan være med til at trække tiden i fitnesscenteret ud. Men det er vigtigt at huske på, at det ikke kun er tiden, du kan spare, hvis du vælge at træne derhjemme. Du sparer selvfølgelig også kontingentet til fitnesscenteret. Det er med andre ord en klar win-win situation for dig.

 

Vi håber, at du er blevet inspireret til at give dig i kast med hjemmetræningen. Husk på, at du selvfølgelig ikke behøver at træne alene, selvom du ikke er tilmeldt et fitnesscenter. For at gøre træningen end tand sjovere, kan du vælge at planlægge ugentlig hjemmetræning med en veninde eller arbejdskollega!