Skær ned på hverdagens udgifter

Skær ned på hverdagens udgifter

21. marts 2019 0 Af redaktionen_dk

Har du styr på din private økonomi? Med få ændringer i din hverdag kan du få flere penge mellem hænderne. Ønsker du en god ferie med din familie eller at købe et hus? En af mulighederne er at spare sammen. For at opspare et stort beløb skal du se på alle aspekter i din økonomi. Her kan du få nogle tips til hvordan du kan spare penge i din hverdag. Find ud af hvor du vil spare og handel på det.

Køb af dagligvarer med økonomisk gevinst

En del af din private økonomi er dagligvarer. Det første du skal gøre for at spare penge på dine daglige indkøb, er at lave en indkøbsseddel. Det lyder måske som en kedelig opgave som du har hørt før. Du er tilbøjelig til at købe mere end hvad dit behov er, derfor er en indkøbsliste en god ide. Det er også en god ide at give dig selv skyklapper på og gå igennem den første del af forretningen uden at stoppe op. butikkerne indretter deres forretninger så alle fristelserne står der hvor der er flest der kommer forbi. Når så du er ude at handle kan du starte med at se på kilopriserne. Det er svært at vurdere hvad der er det bedste tilbud. Med kilopriser er det nemt at sammenligne selv om der ikke er den samme mængde i pakkerne. Forretningerne er begyndt at have varer med kort holdbarhed. Selv om varen er ved at nå mindst holdbar til datoen kan den som regel holde sig et stykke tid efter den dato. Hvis varen ikke kan holde sig så længe så find ud af om den kan fryses. Ved at fryse mad forlænger du dens holdbarhed. Er du vandt til at købe et bestemt mærke dagligvare? Hvis du prøver andre mærker, kan det være du finder en billigere løsning. Nogle gange vil du endda finde noget som du bedre kan lide end det du plejer at købe.

Køb af andre varer til en billigere pris

Når det kommer til andre, varer som f.eks. ting til dyr, planter, møbler osv. kan det være en god ide at spørge venner og bekendte. De vil ofte forære dig ting. I kan også lave en byttehandel, som vil komme jer begge til gavn. Nogle varer kan det også betale sig at købe brugt. Her skal du dog være opmærksom på at der ikke er garanti på varen. Hvis du har mulighed for det så køb direkte af producenten, fiskeren, bonden eller andre. Jo flere mellemled der er jo flere munde skal mættes.

Sådan får du det til at hænge sammen

Når dit dagligdagsbudget skal hænge sammen, er det vigtigt at du har overblik. Du skal notere hvad det er du bruger dine penge på. Stil dig selv spørgsmålet, ”er det nødvendigt?”. Hvis du skærer ned på de ligegyldige køb, har du flere penge til det du virkelig ønsker dig. Du behøver ikke at anvende alle de beskrevne tips. Få ændringer kan gøre du får bedre styr på økonomien.