Rubiks terninger er for alle, ikke kun genier med 200 IQ

Rubiks terninger er for alle, ikke kun genier med 200 IQ

4. marts 2022 0 Af redaktionen_dk

Rubiks terninger er ikke kun er for genier med en 200 IQ, selvom man godt kunne fristes til at tro det. Der er mange som aldrig får løst dem, fordi de simpelthen ikke kan overskue at gå i gang med det, og fordi de prøver og giver hurtigt op igen. Under alle omstændigheder så er rubiks terningerfaktisk for alle – uanset hvilket niveau du befinder dig på. Det betyder heller ikke noget om du er mand eller kvinde, chef eller lønmodtager. Alder spiller heller ikke den store rolle, alle kan netop lære at løse en rubiks terning. Du behøver ikke vente længere, du kan snildt købe din rubiks terning i dag hos mastercubestore.

Du kan altid finde hjælp på internettet

Der findes mange videoer på YouTube og andre steder online, hvor folk viser deres tricks og metoder til at løse rubiks terningen. Det er tydeligt, at nogle mennesker løser den hurtigere end andre, og det er også klart, at nogle mennesker tager sig tid til at studere de mange videoer og tutorials, der findes online. Dette er en stor hjælp, men du skal stadig selv dreje rubiks terningen, det kan diverse guides, råd og tips ikke hjælp med. Det rare er dog, at det oftest er den pædagogiske trin-for-trin løsning som de tilbyder. Samtidig kan du også blive inspireret eller måske lidt provokeret til at ville løse en endnu større terning, altså en endnu større udfordring. Der findes nemlig mange forskellige størrelser og af rubiks terningerne. Man kan også nemt snuble over speedcubing. Det ligger næsten i ordet hvad det handler om, men at løse en rubiksterning er faktisk en hel sportsgren – hvor de løser terningerne på absurd hurtige tider. Det kræver utrolig meget at huske alle kombinationerne i hovedet, men det sidder nærmest på rygraden eller i dette tilfælde i fingrene. Man kan kalde det for en form for muscle memory. Her er kroppet trænet til, at huske bestemte bevægelser uden at skulle bruge yderligere kræfter på at tænke sig om.

Du har kun en krop så du skal huske at passe på dem

Det er vigtigt at træne din krop, fordi det er sundt og giver en følelse af velvære. Træning og motion styrker kroppen og gør den mere modstandsdygtig over for sygdomme. Motion hjælper også med at forbrænde kalorier, så du holder din vægt under kontrol. Træning og motion kan også reducere stress og give dig mere energi. Det er ikke altid nemt at finde motivationen til at træne, men der er mange måder, hvorpå du kan gøre det til en del af din hverdag. Du behøver ikke bruge timer på et træningscenter for at få motion – en tur i parken eller en gåtur med familien eller vennerne kan være lige så effektiv. Det vigtigste er, at du finder den type motion, der passer bedst til dig. En sund krop giver også en sund hjerne, dermed kan du løse terningen endnu hurtigere og nemmere gennemskue løsningen.