Magnesium er godt for kroppen

Magnesium er godt for kroppen

5. oktober 2018 0 Af redaktionen_dk

Til dig der dyrker masser af sport, så ved du nok, at det er vigtigt med den rette kost. Går du til fodbold et par gange om ugen, eller spiller du det på professionel plan, så er du nok også typen, der går meget op i, hvad du spiser til dagligt. Vil man gerne holde den gode form, er det nemlig også vigtigt at få de rigtige ting ind i kroppen. Så er det vigtigt, at man overvejer at få en næringsrig kost.

Her er det specielt vigtigt med proteiner, mineraler og vitaminer. Derudover er det specielt også godt med magnesium. Er du i tvivl om, hvad magnesium helt præcist betyder, så er det nok ikke den eneste. Der er mange der godt ved, hvad der er godt for dem at spise, men der er mange der er lidt i tvivl om, hvad de forskellige ting i maden rent faktisk betyder. Herunder kan du læse mere om, hvorfor du bør få rigeligt med magnesium og hvad det betyder.

Magnesium er godt for dine muskler

En af de vigtige egenskaber ved magnesium er, at det er i stand til at arbejde sammen med masser af dine enzymer i kroppen. Derudover er det med til at bidrage til, at dit stofskifte fungerer bedre. Ikke nok med det, så har det faktisk også en positiv virkning på både dine muskler og hjerte.

En kendt egenskab ved magnesium er, at det virker beroligende på dine muskler. Dette er specielt effektivt, hvis du ofte dyrker hård sport. Det kan være, at du som sagt spiller fodbold i en fodboldklub, hvor du presser kroppen hårdt flere gange om ugen. Herefter har musklerne altså brug for at restituere, og det kan magnesium hjælpe på. Det er nemlig med til at lindre uro og fjerne kramper i musklerne, som man jo ofte kan få, når man spiller fodbold.

Magnesium er tilmed også med til at forebygge eventuel forstoppelse i maven og tarmen, hvis man ofte har problemer med fordøjelsen.

Giver generelt et bedre velvære

Udover at have stor betydning for, hvordan dine muskler restituere efter en hård træning, så kan magnesium også betyde meget positivt for dit generelle velvære. Det virker mod migræne, hvis man ofte lider af det. Det kan tilmed også forbedre dit helbred og humør, så undgår psykiske udfordringer som depression.

Af alle disse grunde er det vigtigt, at man sørger for at holde kroppens magnesium niveau oppe. Derfor bør man overveje en kost, der har en rigelig mængde magnesium. Her er det cirka 350g for mænd og 280g for kvinder om dagen. Man bør derudover undgå for mange mængder kød, sukker og alkohol, der desværre har en negativ effekt og nedbringer kroppens magnesiumniveau.

På siden https://magnesium.dk/ kan du læse meget mere om de forskellige positive effekter, der er ved magnesium. På den måde kan du sørge for at holde kroppen i den sundeste tilstand, så du kan dyrke din sport bedst muligt.