3 tips til at forbedre dit selvbillede

3 tips til at forbedre dit selvbillede

5. oktober 2018 0 Af redaktionen_dk

Hvordan man ser sig selv, er ofte meget anderledes end hvordan andre mennesker ser en. Det kan være man selv synes man er genert, men ens venner ville beskrive en som udadvendt. Ofte ser man desværre noget meget mere negativt i spejlet end det egentlig reflektere. Hvordan kan man så opnå et mindre opdigtet selvbillede? Der er selvfølgelig ikke en magisk kur, men nedenunder kan du dog læse nogle tips og tricks til hvordan du kan begynde at tænke mere positivt.

Du er smuk og skøn og lækker!

Ligegyldigt hvor åndssvagt det føles de første par gange, så er det sundt at sige til sig selv at man ser godt ud. Hver din egen cheerleader, og giv dig selv de komplimenter du fx ville give til din veninde hvis hun så virkelig godt ud. På trods af at hjernen kan gøre ekstraordinære ting, er den ret nem at snyde. Så hvis du lige en gang om dagen sender dig selv et smil og fortæller dig selv hvor lækker du er, så vil det pludselig gå op for dig at du faktisk er begyndt at tro på det. Dette kan godt lyde som at man blot ’lyver for sig selv’, men det er slet ikke det, det handler om! Du har jo været lækker hele tiden, det er bare et spørgsmål om at overbevise din hjerne om at få øjnene op for det.

Fitness – ikke kun fysisk

Fitness er ikke kun sundt for kroppen, men også for hjernen. Når man træner kroppen, udsender hjernen endorfiner i så store mængder, der næsten kan give dig en følelse af eufori. Måske virker træningscentre dog skræmmende for dig der lider af lavt selvværd. Her er det vigtigt at huske på at de fleste i træningscenteret sikkert kom der, eller startede med at komme der, af samme grund som dig. Enten for at ændre på deres krop så de kunne blive gladere ved den, eller blot for at få det bedre med sig selv helt generelt. I træningscentre som Crossfit Pitstop er et af deres grundværdier at alle skal have lov til at komme der. Dit kondital, din alder, dit køn, dit udseende; dette er alt sammen irrelevant når det kommer til spørgsmålet om hvorvidt du kan træne i deres træningscenter eller ej. Du kan læse mere om Crossfit Pitstop eller booke en gratis intro time på https://www.crossfitpitstop.dk/.

Komplimenter er en modig gave

Prøv at tænk over hvor mange mennesker du har set på gaden og tænkt: ’wow de er da egentlig virkelig pæne’. Sandsynligheden for at nogen har tænkt lignende om dig er stor. Prøv så at tænk over hvor mange af de gange du har tænkt dette, du rent faktisk er gået op til vedkommende og sagt det til dem. Højst sandsynligt sjældent, hvis du overhovedet har gjort det. Selv med venner og veninder tænker man ofte at man synes de ser godt ud, men siger det ikke til dem. Lad det derfor ikke gå forgivet når en ven eller fremmede, tør sige det højt de tænker. Tag det til dig. Stol på at de mener det helhjertet, ligegyldigt hvor svært det kan virke.