Bevar motivationen ved at komme godt fra start

Bevar motivationen ved at komme godt fra start

5. november 2018 0 Af admin

En af de allervigtigste faktorer i en aktiv livsstil, er den indre motivation. Er du ikke motiveret til at holde din træning ved lige og opretholde de gode og sunde vaner, så er det så godt som umuligt at opnå de resultater, du ønsker dig. Samtidig kan det være yderst demotiverende, hvis man føler, at man lægger en masse hårdt arbejde i sin træning, men ikke ser de resultater, man gerne vil se.

 

Du kan dog selv gøre rigtig meget for at bevare motivationen på sigt. Først og fremmest er det vigtigt at komme godt fra start ved at vælge den træningsform, der passer bedst til dig, dine præferencer og din livsstil. Dernæst er det vigtigt at gøre træningen til en livsstil frem for blot en komponent i dit liv.

Find den rette træningsform for dig

Et godt sted at starte med hjemmetræningen er ved at anskaffe sig de mest basale træningsredskaber. Et løbebånd må siges at være det absolut mest effektive og alsidige redskab til cardio træning, og dette er derfor et godt sted at starte. Løbebånd er gode for begyndere, men er også et rigtig godt redskab at have, når først man er kommet godt i gang med træningen. Der er stort forskel på løbebånd, og vil du gerne være sikker på, at du vælger det rigtige, kan du læse en test her.

 

Der er dog mange måder at træne på. Mulighederne kan forekomme næsten uendeligt. Ikke alene er der mange forskellige træningsformer, men der er også spørgsmålet om, hvordan du bedst muligt får skabt dig en træningsrutine, som rent faktisk er mulig for dig at opfylde. I en travlt og hektisk hverdag kan det ganske enkelt være svært at finde tiden – især hvis træningsrutinen kræver af en, at man møder op i et fitnesscenter flere gange ugentligt. Af samme årsag vælger nogle at træne hjemme.

 

Det er en udbredt misforståelse, at det at træne hjemme er ensbetydende med en mindre givende træning og dårligere resultater. Hemmeligheden er ganske enkelt blot at sørge for at have de rette redskaber og en træningsplan, der er tilpasset til de præferencer og mål, man har.

 

Gør træningen til en livsstil med den rette forberedelse

En aktiv livsstil er meget mere end blot et par træningssessioner i løbet af en uge. Faktisk er alt det, der foregår, når selve træningen ikke lige står på mindst lige så vigtigt for ikke alene at se resultater, men også for at holde motivationen ved lige.

Først og fremmest er det vigtigt med en rigtig kost. Arbejder du på at nå et bestemt sæt mål, kan du eventuelt få udviklet en kostplan, der hjælper dig godt på vej. Men motivation fungere forskelligt for forskellige mennesker, og der kan derfor være forskellige ting, der duer, når det kommer til at holde motivationen ved lige. En god idé kan eksempelvis være at holde dig opdateret inden for træningens verden. Læs om sport og træning – hvilke trends, der gør sig gældende, find tips og tricks og meget mere.