Gymnastiksalens mange funktioner

Gymnastiksalens mange funktioner

14. juni 2022 0 Af redaktionen_dk

Langt de fleste skoler har en gymnastiksal, hvilket er et stort lokale som i daglig brug ofte bruges til de forskellige klassers sportsaktiviteter og til tider skolebal, forsamlinger og måske endda stemme sale. Det er bare om at få det meste ud af dem.

Sporten

En gymnastiksal virker fremragende til skolens sportslige ærinder. I Danmark er det nødvendigt at have en gymnastiksal hvis man skal kunne differentiere idrætten i folkeskolen og gymnasiet. Der er simpelthen ikke klima til at man kan dyrke nok forskellige sportsgrene udendørs i vinterhalvåret. Desuden bygges en gymnastiksal oftest med badefaciliteter, hvilket er obligatorisk for en skole med idræt på skemaet. 

Skolens events

En skole har ofte nogle årlige events som skal afholdes. I sommerhalvåret, vælger skolelederen ofte at afholde events som sidste skoledag og skolesamlinger udendørs hvis vejret tillader det. Derimod skal der også afholdes arrangementer som kræver et lokale. Et event som skolebal, hvor der både skal være borde til spisning, en scene til DJ/musik og et dansegulv, kræver et lokale. Her er gymnastiksalen yders belejlig, da de ofte er bygget i en størrelse der kan rumme alt det ovenstående. Hvis det er en skole med daglige morgensamlinger, er gymnastiksalen tilmed et oplagt rum at afholde disse i, da de ofte kan rumme en stor del af eleverne. 

Eksterne events

Udover skolens egne arrangementer er gymnastiksalen god at låne/leje ud til kommunen og staten i led med regerings- og kommunalvalg. Eller lokalpolitikeres møder og oplæg til borgeren i samme kommune. Derudover er det også en oplagt mulighed at leje gymnastiksalen ud til virksomheder. Mange virksomheder skal bruge lokaler til generalforsamlinger, landsmøder eller noget helt tredje. Her kan gymnastiksalen virker fremragende som konferencecenter. Hvis man også har en scene, en masse slå-op-stole og et tilknyttet rengøringspersonale, kan man leje salen ud i weekenderne og bruge den til skolelige formål i hverdagene.