Hvordan du kan forberede dig på din nye baby

Hvordan du kan forberede dig på din nye baby

9. juni 2022 0 Af redaktionen_dk

Børn er livets gave for mange mennesker  – et helt nyt liv, som man skal tage sig af, opdrage og elske om. Det indebærer nemlig mange ting at tage sig af et nyfødt barn, da de kræver meget. Dette kan nemlig være en stor mundfuld for nyudklækkede forældre, som ikke tidligere har haft børn. Denne guide fører dig igennem visse essentielle tips, som dit barn ville have brug for. 

Dit barn har godt af næring

Spædbørn og mindre babyer får udelukkende modermælk eller modermælkserstatning. Dette er fordi de ikke kan indtage fast mad endnu, og modermælk samt modermælkserstatning er fyldt med næring og fedtstof, så barnet kan vokse. Næring og fedtstof er trods alt vigtigt for alle mennesker, men det er specielt vigtig for nyfødte da de netop ikke indtager andre former for føde. Du kan endda supplere din babys kost ved hjælp af mælkesyrerbakterier. Dette kan være i form af probiotika baby, som er en olie opløsning egnet til både børn og voksne. 

Søvn spiller en stor rolle i de første mange måneder

For spæd- og småbørn, så bliver meget af deres tid brugt på at sove. Det er nemlig vigtig for børn, at de får en masse søvn, da dette er essentielt for deres vækst og udvikling af deres hukommelse. Når det så er sagt, så er det de færreste babyer som har en fast døgnrytme og sover hele natten lang. Derfor skal du som forældre forberede dig på, at du nok får flere søvnløse nætter, da din baby højst sandsynligt står op om natten for at få mælk, eller blot ikke kan sove mere. Dette er helt normalt, og det varer ved i flere måneder. Hvis du har en partner, så kan du og vedkommende hjælpes ad til at være vågen med barnet, så I stadig kan få noget søvn.