Find den form for kosttilskud der passer bedst til dig

Find den form for kosttilskud der passer bedst til dig

2. oktober 2018 0 Af redaktionen_dk

Kosttilskud er en rigtig vigtig del af det at komme eller holde sig i god form. Hvis kroppen ikke får den ernæring den har brug for, begynder den selv på forskellige usunde måde at kompenserer, og man kan derfor ende med at ødelægge sin krop mere end man hjælper den. Det er derfor en rigtig god ide at få en ernæringskonsulent eller snakke med sin læge, om hvad der vil være bedst for din krop. Man kan dele de forskellige former for kosttilskud op i to grove kategorier. Pulver og organisk. I denne artikel kan du læse om hvilke former for kosttilskud, der findes indenfor disse to kategorier, og deres fordele og ulemper.

Piller og pulver

Det man tænker når man tænker på kosttilskud til træning, er nok noget lignende protein pulver. Proteinpulver er lavet ved at man udtrække en masse proteiner fra forskellig kost, og gør det derfor nemt at indtage sin nødvendige mænge protein, uden at man behøves at sætte sig ned og skovle store mænger proteinrig mad ned. Så dette er skam også en god valgmulighed indenfor kosttilskud. Men protein pulver er ikke den eneste mulighed. En måske mere hjemvant mulighed er vitaminpiller. Ja, vitaminpiller. Lige som man kender dem fra da man var barn.

Hvis man er ved at gennemgå en diæt, kan man ikke undgå at mangle nogle vitaminer. Vitaminer kan kroppen ikke opbygge selv, og vi indtage dem derfor via vores kost. Det anbefales derfor at man løbende med sin diæt, tager vitaminpiller. Klik her for at læse mere. Et pulver der er næsten for godt til at være sandt, er det præstationsfremmende kosttilskud ved navn kreatin. Kreatin er et stof der findes i kroppens muskler, og som vi, når kroppen ikke laver det selv, optager igennem vores kost. Undersøgelser har vist at ens præstation kan blive øget med helt op til 15% når man gør kreatin til en del af ens hverdag.

Det organiske

Hvis pulveret og pillerne er lidt for kemiske og medicinske for dig, så er der heldigvis også en masse mere organiske muligheder for dig, der leder efter nogle gode valgmuligheder til tilskud til kosten. Den mest almindelige valgmulighed er nok proteinbaren. Vi kender den alle, og den sælges på ethvert fitness center, så vel som i alle hjørnekiosker. Når det kommer til proteinbare, er det dog vigtigt lige at læse hvad der står med småt bag på indpakningen. Mange proteinbare har nemlig et højt protein indhold ja, men indeholder så til gengæld også en masse andet der ikke er sundt for dig.

Et andet populært valg indenfor mere organiske kosttilskudsmuligheder, er fiskeolien. Med de store mængder af omega 3 som fiskeolien indeholder, kan fiskeolie både forøge dit stofskifte, forebygge diabetes og endda i nogle tilfælde bremse udviklingen af skizofreni. Fiskeolie er virkelig noget nær en mirakelkur. Virkningen af fiskeolie er selvfølgelig forskellig fra person til person, men med så mange positive undersøgelser som der er lavet omkring emnet, så er man næsten sikret at følge en udvikling.