Fodbold – En sport der giver super kondi – husk det rigtige udstyr

Fodbold – En sport der giver super kondi – husk det rigtige udstyr

1. oktober 2018 0 Af redaktionen_dk

Fodbold er den mest spillede bold sport i Danmark. Det er en national sport og rigtig mange spiller fra de er helt små til de bliver seniorer og spiller for hyggens skyld og for at holde dig i gang.

Det gode ved fodbold er at det er en sjov måde at løbe på og ikke mindst forblive eller endda komme i god form. Men det kræver lidt mere end blot evnen til at kunne løbe når det drejer sig om fodbold, for hvis du vil undgå skader, så skal du have fodtøj på der gør at du står fast på selv en våd eller fugtig plæne.

Ikke nok med at du skal have fodboldstøvler grundet piggene under, så er de lavet med en lav pasform og i et kraftigt materiale, der giver maksimal støtte af selve foden.

Den korrekte pasform for en fodboldstøvle

I mine unge dage som fodboldspiller var støvlerne det vigtigste og de skulle passe 100%, hvis man skal undgå vabler og ømme fødder.

Den bedste måde er at gå efter din normale størrelse i sko. Det er et godt udgangspunkt. Er det en læder støvle som du vælger så husk at den med tiden giver sig mere end en i kunststof.

Rigtig mange sværger stadig til læder fordi det holder længe. Det gode ved denne type er at inden du spiller så tager du den på med en plastpose over strømperne og tager støvlen med i bad eller gennembløder i en spand med vand.

Herefter går du rundt med støvlen i et stykke tid. Du må gerne lunte rundt på banen eller hjemme i haven. Det der, sker er nemlig at læderet giver og sætter sig 100% om din fod. Det samme sker over tid, men dette er måden at få det til at ske med det samme.

Dette kan du ikke med kunststof

Kan jeg komme mine støvler i vaskemaskinen

Det bliver så et rungende NEJ. Det må du ikke. Du ødelægger med sikkerhed dine støvler og måske endda maskinen. Læder tåler fint at blive vådt men sæbe er der absolut ingen grund til at bruge.

Tromlen risikerer du at får buler og dermed er den ødelagt. Så nej.

Når du skal holde dine støvler rene så vaske dem med en børste når de er brugt. Husk at give dem fedt, hvis det er læder og ellers skal du blot behandle dem som en alm. sko.

Typer af støvler

FG støvler (Firm Ground) er til fast underlag og egner sig perfekt til græs, men knap så godt til løst grus. Spiller du på andet underlag end græs så anbefaler vi ikke FG støvler.

Luft dine fodboldstøvler og vær en god kammerat

Fødder sveder og støvlerne kommer til at lugte ganske fælt hvis ikke du følger nogle helt simple råd.

  • Luft altid dine støvler
  • Lad dem aldrig ligge i tasken. Så kommer den også til at lugte og det samme gør dit tøj
  • Lider du af dårlig lugt så brug en luftfrisker en gang om ugen.