De mest spændende seværdigheder på Sri Lanka

De mest spændende seværdigheder på Sri Lanka

3. oktober 2018 0 Af redaktionen_dk

Sri Lanka er måske ikke det land, som vi hører mest om i vores hverdag. Det betyder dog på ingen måde, at du skal undervurdere denne smukke asiatiske ø.

For selvom den ikke nævnes så tit i nyhederne, så er Sri Lanka indehaver af nogle helt fantastiske turistattraktioner, som enhver rejsende med respekt for sig selv bør tage ud at se. Du kan læse om nogle af dem her eller gå på sri-lanka.dk og lære endnu mere!

Bliv forbløffet af Dalbulla Hule-templet

Lige siden 1991, så har denne turistattraktion været på FN’s verdensarvsliste og med god grund. Dette er, kort sagt, et kæmpe kompleks af fem forskellige templer.

Her finder du dog mere end bare sten. Eksempelvis er der hele 153 smukt bevarede statuer af Buddha, som nøjagtigt viser, hvordan denne religiøse figur tidligere har været forestillet sig af følgere af buddhismen.

Samtidig finder du også smukke tegninger og illustrationer på væggene, som blandt inkluderer dæmonen Mara.

Dalbulla Hule-templet er ikke bare smukt, hvis du er religiøs. Nærmere er det så smukt, fordi det er et blik ind i, hvordan et folk oplevede verdenen fra før Kristi fødsel.

Se løvernes klippe, Sigiriya

Sigiriya er, ligesom Dalbulla Hulte-templet, også på FN’s verdensarvsliste. Det er fordi, at denne fæstning blev bygget ud af en enorm klippe.

Det er populært at vandre op ad Sigiriya, hvilket er en tur, som tager alt imellem 30 til 60 minutter alt efter vejret og jeres engagement!

Denne fæstning er et af de smukkeste eksempler på byplanlægning i gamle tider. Da Kong Kashyapa ville bruge denne klippe til hans fæstning, fik han udbygget både have, forsvar mod militær magt og paladser.

At være tæt på denne klippe er en fantastisk måde at se, hvor megen vision, som mennesker kunne have, selv i oldtidens Asien!

Få sand imellem tæerne på strande i Trincomalee

Trincomalee er en by i Sri Lanka på lidt under 100.000 indbyggere. Byen har en rig historie, som blandt andet involverer Danmark igennem erobringer og forhandlinger hele vejen op til 1948, hvor Sri Lanka blev uafhængigt.

Strandende i dette område er efter sigende nogle af de mest smukke, som du finder på hele kloden. Her er sandet silkeblødt, og der er en fantastisk udsigt lige ud til den bengalske bugt!

Se dansen fra Kandy

En af de mest populære måder, hvorpå Sri Lanka udtrykkes, er igennem dansene, som vises i området Kandy – disse kaldes populært ”Kandyan dances”.

Disse danse er ikke bare en hurtig svingom. Rutinerne består her af et væld af akrobatiske spring og bevægelser, smuk dans og brugen af både lyde og lugte, som du ellers ikke kommer til at opleve.

Dette er en fantastisk måde at komme lidt tættere på Sri Lankas rige natur. Denne danseform er nemlig meget populær blandt mange indfødte, og der er ingen tvivl om, at den eksotisk musik og de flotte trin kan fortrylle os alle!