Til dig, der gerne vil avle og sælge fisk

Til dig, der gerne vil avle og sælge fisk

10. oktober 2022 0 Af redaktionen_dk

Overvejer du at gøre din fiskehobby til en lille sideindtægt? Særligt i disse tider, hvor alt er blevet dyrere, kan det være smart at få en lille ekstra indtægt. Har du fisk som hobby, er det oplagt at begynde at avle fisk og sælge dem. Ved at tjene penge på hobbyen, føles det heller ikke helt som et arbejde, vel? I denne artikel vil vi hjælpe dig godt fra start, med hvad du bør overveje, inden du starter ud som hobbyavler af akvariefisk.

Lav et godt forarbejde

Det første skridt er at vælge hvilken type fisk, du gerne vil sælge. Undersøg markedet. Er der et marked for netop den type fisk, du gerne vil avle og sælge? Sæt dig grundigt ind i, hvad lige netop denne fiskerace kræver. Der går ofte mange æg til, når fiskene yngler. Du kan dog tage dine forbehold og øge succesraten med tiltag såsom en ynglekasse, så de nye fisk ikke er lige så udsat for at blive spist. Mangler du info omkring opdræt og hold af fisk, kan du eventuelt se mere på denne side, der indeholder en masse nyttig viden for hobbyavleren af akvariefisk.

Overvej økonomien i det. Der skal anskaffes en del udstyr:

  • Akvarie
  • Lys
  • Pumpe
  • Fiskefoder
  • Grus
  • Akvarieplanter
  • Andet til at putte i akvariet

Udover tingene til opstart, kommer der løbende udgifter i form af el til lys og pumpe samt fiskefoder. Vær særligt opmærksom på, hvor meget strøm det bruger, så du ikke risikerer at tabe penge på at avle akvariefisk. Tjek din elpris og hold den op mod hvor meget strøm pumpe og lys bruger.

Gør din hjemmeside med akvariefisk synlige for kunderne

For at folk skal vide, at du sælger fisk, er du nødt til at sprede rygtet. Det kan du eksempelvis gøre med en simpel hjemmeside og dertilhørende socialt medie – eksempelvis Facebook. Vær opmærksom på at skabe synlighed for dine potentielle købere online. Du kan få din hjemmeside disponeret for potentielle købere her. Det vil også være en fordel, hvis du på sigt får udført søgemaskineoptimering på din hjemmeside, således at den bliver endnu mere synlig for dine potentielle under.