Sådan kommer det til at gå Danmark til VM

Sådan kommer det til at gå Danmark til VM

12. oktober 2022 0 Af admin

Det er ikke ofte, Danmark bliver spået særligt store chancer til verdensmesterskabet i fodbold. I år er forventningerne dog lidt højere, særligt efter sidste år fortryllende fodboldsucces. Faktisk er Danmark spået gode chancer for at nå langt, og hvem ved, måske kan de gå hele vejen. Her vil vi se lidt på Danmarks muligheder til det kommende VM.

 

Forventninger til Danmark herrelandshold i fodbold er tårnhøje. I løbet af få år er landsholdet popularitet steget fra det lunkne til det glohede. Og med spillere som Christian Eriksen på holdet, har Danmark måske også en reel mulighed for at komme længere end nogensinde. Det kræver, at de kan spille lige op mod Frankrig, Australien og Tunesien.

 

En åbner mod Tunesien

Danmark indleder den 22. november sin VM-kampagne mod nordafrikanske Tunesien, der ikke er spået mange chancer til dette års turnering. De danske fodbolddrenge kunne derfor heller ikke ønske sig en bedre åbningskamp, hvor mulighed for sejr er størst. Får Danmark en god start på turneringen, så ser mulighederne gode ud.

 

Tunesien har dog spillere som Brøndbys Anis Ben Slimane, der viser sig godt frem på det tunesiske landshold. Det er spillere som ham, Danmark skal holde øje med, for man skal ikke bare tage en dansk sejr for givet.

 

Den svære toer

Blot fire dage senere spiller Danmark endnu en gang mod Frankrig. Dette må siges at være den sværeste kamp i puljen. Men mulighederne ser bedre ud end nogensinde før, ikke mindst fordi Danmark har mødt Frankrig to gange i Nations League for nylig og trak sig sejrrigt ud af begge opgør med mål fra blandt andre Andreas Cornelius og Andreas Skov Olsen. Samlet set en imponerende præstation af det danske hold.

 

Danmark kan derfor spille lige op mod de store nationer, og forhåbningerne er derfor så høje som nogensinde. Frankrig kommer dog også med et stærkt hold bestående af Kylian Mbappé og Antoine Griezmann, som til november nok også har spillet sig i VM-form.

 

Besøg fra down under

Australien er sidste modstander i puljen, og her må Danmark siges at være favoritter endnu en gang. Pudsigt nok mødte Danmark både Frankrig og Australien til seneste VM i 2018, og her endte sidstnævnte med et resultat på 1-1. Selvom Australien kommer fra down under, så bliver de altså ikke nogen walk-over. Det er et stærkt hold med gode defensive kvaliteter, som FC København nyligt erhvervede målmand Matt Ryan også er et tydeligt bevis på.

 

Mulighederne efter puljen

Selvfølgelig skal Danmark spille sig videre til ottendedelsfinalen. Alt andet vil være en skuffelse. Ender Danmark som toer i puljen, vil den sandsynlige modstander bliver Argentina, der er favorit til at vinde sin gruppe med Polen, Mexico og Saudi-Arabien. Men i fodbold kan alting ske, og allerede nu kan vi godt begynde at drømme os henimod et hæsblæsende opgør mod selveste Lionel Messi, der er på sin sidste jagt efter en VM-triumf.