3 ting du skal huske hvis du dyrker crossfit

3 ting du skal huske hvis du dyrker crossfit

20. september 2018 0 Af redaktionen_dk

Crossfit er en relativt ny træningsform der blev officielt startet i 2001. Målet indenfor crossfit er at varier mellem de forskellige træningsformer, og lave et miks af udholdenhed og styrketræning. Man fokuserer altså ikke at styrke fx kun sin arme eller ben, men alle kroppens muskler. Variation er altså nøglen i crossfit. Men derfor kan denne fleksible træningsform også være lidt svær at gribe an. Så derfor får du her 3 ting der er vigtige at huske, om du så har dyrket crossfit længe, eller er en nybegynder.

1. Fællesskabet er der af en grund

Når man først træder ind ad døren til et crossfit træningscenter, kan synet godt virke meget overvældende. I stedet for nogle løbebånd sat fint op på rad og række er spejle langs væggene, minder crossfit træningscentre ofte mere om en idrætshal. I træningscentret kan man finde et utal af forskellige træningsværktøjer, og et utal af forskellige mennesker der bruger dem. Det er vigtigt at nybegynderen husker at veteranerne også har været nybegyndere engang, men det er endnu vigtigt for veteranen at huske at han/hun har stået i selv samme position som nybegynderen står i nu. Del gode råd mellem hinanden omkring hvad der er godt at starte med og hvilket program du fulgte da du var nybegynder. På denne måde får nybegynderen et godt førstehåndsindtryk af træningsformen, og har mere mod på at tage den seriøst op.

2. Husk madpakken

Hvis du vælger at dyrke en så intensiv træningsform som crossfit, så er det vigtigt også at holde øje med sin diæt. Ens ernæring kan nemlig godt svaje lidt når man skubber sin krop, og der er derfor en god ide at læse op på kosttilskud el.lign. Her kan man enten tage til sin læge eller sin træner og snakker med dem om hvad der er bedst. Alle kroppe er trodsalt forskellige, så når det gælder ernæring kan man knap så meget udnytte de tips og tricks der har hjulpet for andre. Noget man kan gøre selv er dog at huske drikkedunken og evt. en eller anden form for protein bar når man besøger træningscenteret, så kroppen ikke føler sig fuldstændig dræner når man vender snuden hjemad igen.

3. Find det perfekte træningscenter

En stor del af grunden til at nogen mennesker giver op på at holde deres form ved lige, er fordi de havde en dårlig oplevelse med det træningscenter de besøgte. Måske tilbød træningscenteret ikke lige hvad de søgte, de fik en træner der ikke forstod dem, eller de havde problemer med de andre kunder i træningscenteret. Det er derfor vigtigt at lede efter det træningscenter der passer bedst til både ens sociale og fysiske behov. Til træningsformen crossfit findes der heldigvis træningscentre lavet specifikt til det. På https://wodhousegym.dk/ kan du fx læse om træningscenteret Woodhouse, der er Roskildes eneste officielle crossfit udbyder. De tror på at du ligegyldigt køn, alder eller kondital, skal have lov til at træne på lige fod med alle andre.