Udsæt din fangede fisk med respekt!

Udsæt din fangede fisk med respekt!

18. september 2022 0 Af redaktionen_dk

Hav respekt for alle landede fisk

Behandle fiskene med respekt og sæt dem ud igen forsigtigt tilbage i vandet. Træk ikke i deres finner eller hale, og vær meget forsigtig med ikke at tabe dem. Hvis du vil tage et billede, skal du sørge for at støtte fisken ordentligt, så den ikke kommer til skade.

Hold den forsigtigt og afkrog den nænsomt

Når du har fanget en fisk, er det vigtigt at håndtere den med omhu, så du ikke skade fisken eller

påføre den unødig stress. Først skal du støtte fisken ordentligt, så dens vægt ikke udelukkende bæres af dens mund eller finner. Fjern forsigtigt krogen fra fiskens mund, idet du sørger for ikke at beskadige dens kæbe eller hals. Hvis fisken er for lille til, at den let kan tages af krogen, kan du klippe linen så tæt som muligt på krogen, og slip fisken fri. Det er vigtigt du benytter et godt fiskenet, med gumminetmed net, der gør det nemmere at lande og genudsætte fiskene på sikker vis.

Sænk derefter forsigtigt fisken tilbage i vandet, idet du støtter dens krop, så den ikke har hverken hale eller finner. Hvis det er muligt, skal fisken holdes i bevægeligt vand, så den hurtigt kan orientere sig om og svømme væk. Endelig skal du sørge for at fjerne alle kroge og liner fra fisken, inden du slipper den fri.

Hav fugtige fingre inden du rør ved fisken

Hvis du har tørre fingre når du rør ved fisken kan det være med til at give fisken svamp (når fiskens slimhinde gnides af, så fisken udsættes for infektion). For at undgå dette skal du holde fingrene fugtet med vand, før du håndterer fisken.

Vær forsigtig med ikke at lægge for meget pres på fisken

Når du holder fisken, skal du være forsigtig med ikke at klemme den for hårdt sammen eller lægge for stort pres på dens krop. Det kan beskadige fiskens indre organer og gøre det sværere for fisken at trække vejret.