Sådan finder du den perfekte cykelhjelm størrelse

Sådan finder du den perfekte cykelhjelm størrelse

23. november 2022 0 Af redaktionen_dk

Hvordan finder du rigtige cykelhjelm størrelse? Det kan være svært at vide, hvilken størrelse cykelhjelm man skal vælge. Derfor har vi lavet denne guide, så du nemt kan finde din cykelhjelm-størrelse. I denne guide giver vi dig et par tips til, hvordan du måler dit hoved, og hvilken cykelhjelmstørrelse, der passer bedst til dit hoved.

Tre trin til den rigtige cykelhjelm størrelse

Det kan være en udfordring at finde den helt rigtige størrelse, men vi er her for at hjælpe. Følg disse tre enkle trin, og find cykelhjelmen, som passer perfekt til dit hoved!

Trin 1: Find et målebånd

Hvis du ikke har et målebånd, kan du bruge et stykke snor eller bånd, og så efterfølgende måle snoren med lineal, tommestok eller lignende.

Trin 2: Mål dit hoved

Du skal måle hele vejen rundt om dit hoved ca. 2-3 centimeter over dine øjenbryn og lige over dine ører.

Trin 3: Vælg en cykelhjelm

Ud fra dette mål, skal du nu vælge cykelhjelmen. Vælg din cykelhjelm i den størrelse, som passer til lige præcis dit hoved.

Cykelhjelm størrelser

Cykelhjelm størrelser går i intervaller på 4-6 cm, så du kan finde størrelser som “54-58 cm” og “58-62 cm”. Hvis du har målt dit hoved til mellem 54 og 58 centimeter, skal du vælge en hjelm i denne størrelse, og hvis du har målt dit hoved til mellem 58 og 62 cm, skal du vælge den størrelse til din nye cykelhjelm – det giver næsten sig selv. Men husk: Hvis du ligger lige mellem to størrelser (i dette eksempel ville det være 58 cm), er det generelt bedst at vælge den største hjelm. De fleste moderne cykelhjelme har en justerbar nakkerem, så du kan indstille cykelhjelmen, så den passer perfekt til dit hoved.

Sådan! Vi håber, at du er blevet klogere på cykelhjelm størrelser, så du er klar til at finde den, der passer helt perfekt til dig.

Du kan finde et stort udvalg af cykelhjelme på hjemmesiden https://ecykelhjelm.dk.