Hvorfor skal jeg tage pre-workout?

Hvorfor skal jeg tage pre-workout?

3. oktober 2022 0 Af redaktionen_dk

Hvis du er en person som måske står og mangler det ekstra boost til din træning, kan det være at du skal læse mere om det her. Pre workout er et kosttilskud som er perfekt til en person som måske har haft en lang arbejdsdag og dermed mangler nogle energi til sin træning. Kosttilskuddet indeholder en masse næringsstoffer, som har en effekt på din træning samt dit energiniveau. Koffein er en af de nærningsstoffer, som kosttilskuddet indeholder. Koffeinet er det som der blandt andet giver dig ernergi, så du ikke længere bliver så træt og udmattet efter at havde været på arbejdet. Det skal dog siges at man skal indtage pre-workout 30 minutter før sin træning, for at give øget energi, koncentration og øget styrke. De dage hvor måske føler dig udmattet så kan pre workout være godt som et ekstra kosttilskud. Næringsstofferne koffein, B-vitaminer, betaalanin og kreatin, som er med til at give dig energi til din træning.  

 

Hvilke fordele kan der være med pre-workout? 

 

  • Giver dig mere energi: I kroppen har vi fedt som er oplagret, hvilke bliver brugt som energi. I det, så har vi også et lager af kulhydrater i form af det der hedder glykogen. Hvis glykosemolekylerne bliver frigivet hurtigt, så vil det hjælpe dig med at give energi til din eksempelvis din træning. 
  • Forhindrer nedbrydningen af musklerne: Efter en hård og intens træning, vil der opstå det, at dit muskelvæv bliver nedbrudt. Protein er et vigtigt næringsstof så derfor skal man huske at indtage mere protein end det der bliver nedbrudt i kroppen. For at kunne opbygge muskel er det en forudsætning for at have en positiv proteinbalance. 
  • Øger muskelvæksten: Som tidligere nævnt så er protein en vigtig faktor for at opbygge muskelmasse. Det skal også siges at det er vigtigt at man sikrer sig for at ens krop løbende frigivet aminosyrer under ens træning. Aminosyrer er det som der er med til at øge fedtforbrændingen, desuden hjælper det dine muskler til ikke at syre så.