En grøntsags måltidskasse kan hjælpe dig med din fodbolddiæt

En grøntsags måltidskasse kan hjælpe dig med din fodbolddiæt

1. maj 2020 0 Af redaktionen_dk

Diæten er et af de vigtigste elementer, hvis du er seriøs med din træning, især når det kommer til fodbold, men spiser du rigtigt i forhold til din sportsgren? Det er der nemlig mange, der ikke gør. Det kan både hænge sammen med manglende viden om foldbolddiæter, men det kan også være fordi, det slet og ret kan være besværligt, at få lavet den rigtige mad i hverdagen. Det kan en grøntsags måltidskasse heldigvis hjælpe med.

En grøntsags måltidskasse kan hjælpe dig med at undgå skader

Fodbold er en af de mest fysisk krævende sportsgrene i verden. Det hænger sammen med, at du som spiller er i konstant bevægelse i to gange 45 minutter. I løbet af de halvfems minutter kan en fodboldspiller forbrænde helt op til 2000 kalorier, hvilket er den samme mængde kalorier almindelige mennesker indtager i løbet af en dag. Ifølge et hollandsk studie forbrænder mandlige fodboldspillere på eliteplan op imod 3400 kalorier om dagen.

På grund af den hårde træning er det nødvendigt at få optimeret dit indtag, så du får den rette mængde kalorier. Et af de steder hvor det er svært for mange at få optimeret deres indtag, er når det kommer til grøntsager.

Derfor kan du med fordel se på muligheden for at tegne abonnement på en grøntsags måltidskasse.

Fodboldspillerdiæten

En typisk europæisk kostplan indeholder for meget fedt og for få kulhydrater til at være optimal for en fodboldspiller, hvad enten det er på eliteplan eller hobbyplan.

Som fodboldspiller bør du sigte efter at 60-65% af din diæt består af kulhydrater. En god måde at få et stort nok indtag af kulhydrater er at fokusere på frisk frugt fuldkornsprodukter såsom brune ris, pasta, rugbrød, kartofler og andre produkter med et højt fiberindhold.

Derudover bør 20-25% af diæten bestå af fedt, men her er det vigtigt at pointere, at ikke al fedt er skabt lige. Du bør derfor sørge for, at dit fedtindtag kommer fra mættede fedtsyrer og omegafedtsyrer, som dem der findes i makrel, laks, olivenolie, avokado og u-ristede nødder.

Og først til sidst skal du kigge på proteinerne, for kun 10-15% af din diæt skal komme fra kød som fisk, fjerkræ, mælk med et lavt fedtindhold og fedtfattigt, rødt kød.

Fordi helt op til 90% af din diæt bør komme fra noget andet end kød, kan det være en rigtig god idé at se nærmere på en grøntsags måltidskasse. Da det bestemt er den nemmeste måde at sørge for, at du får nok grøntsager.

Sådan skal du spise efter en kamp

Når du skal have styr på din diæt, er det vigtigt, at du også begynder at lægge mærke til, hvordan du spiser på bestemte tidspunkter. Som sagt kan du forbrænde op til 2000 kalorier i løbet af en fodboldkamp, men hvad vigtigere er, kan du forbrænde helt op til 250 gram kulhydrater, og de depoter skal genopfyldes efter kampen.

Derfor skal du efter en kamp fokusere dit indtag omkring ting sommer bananer, tørret frugt, en sandwich og drikkevarer med et højt indhold af kulhydrater. Dit første store måltid bør komme et par timer efter kampen og bestå af brød, pasta, kartofler, ris og sukkerholdig mad som slik og kage.