Den Mentale Podcast

Den Mentale Podcast

7. oktober 2020 0 Af henrikhjars

Sidste år blev den længeventede podcast Det Mentale Forspring lanceret med Henrik Hjarsbæk ved roret. Henrik Hjarsbæk er mentaltræneren bag mange af de bedste danske eliteatleter. Her samarbejder de igennem virksomheder HH Mentality om at danske fodboldspillere og eliteudøvere skal kunne præstere deres bedste, ikke blot til træning eller i træningskampe, men når presset er på sit største og højeste i weekendens turneringskamp.

 

Den viden og erfaring deler værten Henrik og medværten Malte Arboe ud af i podcast episoderne hos det Mentale Forspring. Podcast går i hver eneste episode analytiske til værks med det sportspsykologiske bag et mentalt område så som nervøsitet, præstationsangst, selvtillid, selvværd, mindreværd, fokus og koncentration og meget andet.

Deres mest populære podcast episoder omhandler blandt andet vindermindset eller offermindset, toppræster med nervøsitet, selvtillid og selvværd, præstationsangst og senest opmærksomhedtræning. Alle episoderne i podcasten Det Mentale Forspring er grebet an til lytterens fordel. Det være sig således, at lytteren får en kyndig indføring og introduktion til det respektive mentale teoriområde. Dernæst og måske vigtigst for lytteren taler de teorien ind i konkrete eksempler, hvortil Henrik sætter det i en pragmatisk kontekst. På denne måde giver de lytteren hjælp til selvhjælp redskaber, som de kan bruge i deres daglige træning og daglige mentale træning, så de formentlig og forhåbentlig kan præstere deres bedste når presset i næstkommende kamp ankommer.

 

Indholdet i podcast episoder er ikke kun forbeholdt enkelte sportsdiscipliner, men spænder over både individuel idræts og holdsport. I den anledning har de gæster med i studiet til en snak om det mentale i eksempelvis en håndbold eller fodboldkamp, ligesom de også taler det mentale ind i lytterens øre og hjerne i individuelle sportsgrene som FIFA (esport), thaiboksning og badminton.

 

De to værter lancerer i resten af oktober, og eventuelt november konkurrencer hvor lytteren kan vinde den kommende mentaltræningsbog til sportsudøveren. Bogen hedder Kampen Mellem Linjerne og udkommer i de danske butikker landet over 1. december.