Styrketræning for kvinder

Styrketræning for kvinder

13. juli 2022 0 Af redaktionen_dk

Stærke kvinder er det nye. Det er ikke længere eftertragtet at være tynd. Idag er skønhedsidealet stærke og sunde kvinder, der respekterer sig selv, har selvtilliden på plads, og ikke lader sig affeje. 

Træning er blevet en fast rutine for mange, hvilket er en postiv udvikling. Det er sundt at træne, og det giver os et styrket selvværd, når vi gør noget godt for os selv. Særligt når det er noget, der har så mærkbar en effekt og så tydeligt et udtryk, som styrketræning har. En stærk fysik medfører et stærkt sind, og med et stærkt sind kommer vi langt i livet. 

Styrketræning har mange fordele – og er ikke kun for mænd

Flere og flere kvinder styrketræner. Og hvorfor ikke? En stærk krop er en sund krop. 

Styrketræning har mange fordele. Vi mindsker riskoen for livsstilsygdomme, gigt og somatiske smerter, og vi styrker vores selvtillid og vores trivsel. Træning fremmer produktionen af lykkehormoner i hjernen, og nedsætter risikoen for angst, stress og depression. 

Vores muskler fungerer som kroppens skjold, og en stærk muskulatur vil derfor fungere som en sikring af skelettet og give kroppen en længere levetid. En god fysik og en krop i form er afgørende for vores generelle trivsel – både fysisk og mentalt.

Kost og træning – alting er en balance 

Når vi styrketræner, så har kroppen brug for et øget proteinoptag. Protein er kroppens byggesten, og vores “skjold” er afhængig af en proteintilførsel, når vi øger træningsintensiteten. Den anbefalede daglige dosis, der er beregnet ud fra en antagelse om et normalt aktivitetsniveau, er ikke nok, når vi træner mere end gennemsnittet. Og arbejder vi for øget muskelmasse, så træner vi mere end gennemsnittet. 

En rigtig god måde at sikre et optimalt proteinoptag er at bruge proteinpulver som kosttilskud. Dette er en nem måde at varetage kroppens behov, og pulveret er simpelt og praktisk at benytte. 

Proteinpulver som kosttilskud

Proteinpulver indeholder de aminosyrer, kroppens protein er bygget af. Musklerne optager og nedbryder proteinerne løbende. Fordi der sker en nedbrydelse, og ikke blot en produktion, er det helt afgørende at sikre sig, at kroppen får den proteintilførsel, den skal bruge for at opbygge muskelmasse. Hvis kroppens proteinindhold er for lavt, så har musklerne ikke noget at arbejde med. 

De mange fordele ved et optimalt proteinoptag 

Når vi indtaget proteinpulver som kosttilskud, så hjælper vi vores muskulatur med at styrke og opbygge muskelmasse. Proteinpulveret kan ses som det brændstof, musklerne skal bruge for at arbejde hensigtsmæssigt. Proteinpulveret kan med fordel indtages lige før og lige efter en træningssession for optimal udnyttelse af aminosyrerne. 

Udover en mere effektiv træning giver et øget proteinoptag desuden, at musklerne restituerer hurtigere, og vi kan herved træne med færre hviledage – vi har altså flere træningsdage til rådighed. 

Af yderligere fordele kan nævnes, at proteintilskud også er med til at holde huden elastisk og spændstig – aldringsprocessen nedsættes, når kroppen vedligeholdes. Kroppens proteinproduktion medvirker desuden til at holde vores led smidige, og vores hud og negle sunde og stærke.