Sport du kan dyrke når du går på stranden

Sport du kan dyrke når du går på stranden

9. november 2018 0 Af admin

Når det er sommer, er der rigtig mange mennesker, der finder vej til de danske strande. Det er dog ikke kun for at bade, at man tager til den nærmeste strand for at plaske rundt med sine badedyr, der er flere og flere unge, der bruger de danske strande til at dyrke sport på.

Mange typer sport kan dyrkes på stranden, dog er volleyball den sportsgren, der dyrkes mest på de danske strande. Dette er naturligvis fordi det er den nemmeste type net at opsætte på en strand, og fordi man altid kan finde nogle, der har lyst til at spille med.

En strand er ikke længere blot et sted, hvor familier tager hen for at deres børn kan lege med badedyr og bygge sandslotte – det er derimod mere blevet et samlingssted, hvor folk flygter hen fra hverdagens faste rammer.

Vandleg.dk har samlet en masse gode råd og informationer om, hvad du kan lave på stranden, hvad du skal være opmærksom på, hvordan du holder dig og din familie sikker ved vandet og den bedste Rudolph Care solcreme og de største badedyr.

Hav styr på din egen og andres sikkerhed når du besøger en strand

De danske strande er som regel rolige og trygge at færdes på, dog skal man have baggrundsviden om den generelle sikkerhed, inden man blot smider håndklædet og hopper i bølgerne. Mange danske strande har ikke livreddere, derfor er det vigtigt, at man lærer at læse vinden og vandet inden man blot hopper i.

Når varmen breder sig henover sommeren, kan sikkerheden på strandende forværres. Dette skyldes oftest giftige alger, der flyder i vandoverfladen og som kan give mavepiner og sygdomme, hvis man kommer til at sluge vandet når man svømmer.

Der findes stadig strande, der ikke har et flagsystem, der fortæller om vandet er sikkert at bade i, derfor anbefales det at man kun bruger strande, der har tydelige markeringer eller en livredder på stedet i månederne hvor algernes formeres og breder sig.

Find din yndlings strand og brug den aktivt i din hverdag

Flere og flere mennesker er begyndt at bruge de danske strande til mere end blot solbadning og afslapning. Familier bruger især strandene om sommeren, hvor børnene kan få lov at udfolde sig kreativt med deres små spande og skovle. Dog kan man bruge en strand til meget mere end blot at bade ved.

Familier kan bruge meget tid på stranden og lade børnene samle muslingeskaller og slebet glas, som man kan tage med hjem og bruge i kreative projekter. Derudover kan en strand være lærerig, hvis man fortæller sine børn om de dyr, der lever i og ved havet og samtidig lærer dem om den sikkerhed man skal have i tankerne, når man kommer nær havet.

Mange idrætsudøvere er begyndt at bruge stranden til træning i forbindelse med andet end bare fodbold og volleyball. Det er utrolig hårdt at løbe i sandet på en strand, derfor er det den ideelle træningsbane til at øve både løb og triatlon.

Triatlon er en sport, der er blevet mere populær i de seneste 10 år. Sportsgrenen er inddelt i tre dele, bestående af cykling, løb og svømning. Derfor er stranden det ideelle sted til træning af to ud af de tre prøvelser.