Sejlsport – Få styr på sikkerheden

Sejlsport – Få styr på sikkerheden

9. november 2020 0 Af admin

Det er sundt at have en aktiv hobby, hvor man både kommer udenfor i den friske luft og får rørt sig. Her er sejlsport en sportsgren, der byder på lidt af hvert. Du kan både bruge hobbyen som en afslappende og rolig aktivitet, men den kan også sagtens være action- og adrenalinfyldt. Lige meget, hvordan du foretrækker at sejle, bør du dog altid have stort fokus på én ting: Sikkerheden.

Selvom sejlsport kan være enormt hyggeligt og stilfærdigt, er det desværre også en af de sportsgrene, hvor man kan komme slemt til skade. Når ulykken først er ude, kan det hurtigt gå meget galt. Det er lige præcis derfor, at det er så enormt vigtigt at have fuldt styr på sikkerheden, når du sætter dig ud i en båd. Når disse ting er på plads, kan du langt bedre komme til at slappe af og nyde sejlturen.

Hold båden stille med et godt anker

Når båden skal ligge stille, eller når du er færdig med at bruge den kan det være nødvendigt at bruge et anker. Ankeret er en godt løsning, hvis båden ikke har en plads i en marina, hvor den kan fortøjes. Men man skal ikke undervurdere vind og vejr, og en båd kan nemt komme til at løsrive sig og drive væk, hvis man ikke sørger for at have et godt anker.

Et Fortress anker er et rigtigt oplagt valg til dig, der gerne vil være på den helt sikre side. Dette anker er i høj kvalitet og designet til at være nemt at bruge på samme tid med, at det holder sin båd fast helt uden problemer. Du kan desuden få Fortress anker i flere forskellige modeller, og det er derfor nemt at finde et, der passer godt til din båd og dine behov. Så kan du være sikker på, at båden ikke flytter sig.

Synlighed er vigtigt

En detalje, mange har det med at glemme, når de sejler, er synligheden. Der er for det meste masser af plads ude på havet, så det er sjældent at man føler, man er i risiko for at støde ind i andre. Men det kan sagtens ske, og risikoen er langt højere, hvis der ikke er lys på båden.

Du kan heldigvis købe smarte Lanterner til båd, der både gør det nemmere for dig at se, hvad du laver, men som også gør din båd langt mere synlig for andre. Dette er især en stor fordel, hvis der er tåget eller solen er gået ned. Et bådsammenstød kan godt føre til en stor ulykke. Især hvis du bliver ramt af en større båd.

Redningsveste er et must

Sidst men ikke mindst er redningsveste enormt vigtige. Alle på båden bør have en redningsvest på, når I sejler. Det gælder alle, også selvom man er en god svømmer. Hvis man falder i vandet kan man nemt blive overrasket eller komme til skade, og så er det ofte ikke nok at kunne svømme. Ofte er der bølger eller havstrømme, der kan gøre det svært at holde hoveder over vande, hvis man ikke har en vest på, og mange bliver også overrasket over, hvor svært det er at svømme med tøj på.

Redningsveste er især meget vigtige at bruge, hvis der er børn på båden. Selv børn der er gode til at svømme vil hurtigt blive trætte, hvis de falder i vandet, og det er de voksne på bådens ansvar, at børnene ikke kommer til skade. Desuden er det også en rigtig god idé også at sørge for at have en redningskrans på båden, der kan kastes ud, hvis ulykken er ude. Den gør det nemt at få halet en person tilbage op i båden.