Sådan kommer du i bedre form på et løbebånd

Sådan kommer du i bedre form på et løbebånd

17. oktober 2021 0 Af admin

Træning på løbebåndet er en god måde at komme i form på. Men det kan være svært at vide, hvordan man starter, og hvad man skal gøre, når man løber på maskinen. I denne artikel får du nogle tips til at komme i gang med din træningsrutine og nogle retningslinjer til at opstille din egen træningsplan!

Start med opvarmning

Prøv at tilføje en opvarmningsgang på en kilometer til din træning på løbebånd. Det giver dig mulighed for at vænne dig til at løbe på maskinen, og det giver dig også tid, før du går ind i en rutine med højere intensitet. Når du starter, så er det altid bedst, gå i rask tempo i 10 minutter, inden du begynder.

Læg blidt ud

Hvis du ikke har løbet før, så skal du ikke forvente, at du kan løbe flere kilometer første gang. Det, som mange gør galt er, at de lægger for hårdt ud, og giver den alt for meget gas i starten, og derfor hurtigt går død. Når man løber i det fri, kan det være svære at holde et jævnt tempo, men på et løbebånd, kan du indstille løbefrekvensen.

Løb i intervaller

Den bedste, og mest effektive måde at komme i form på er at løbe i intervaller. Det betyder, at man starter med at løbe lidt, og derefter gå lidt, og så løbe igen. Det gør man 4-5 omgange.

Der er intervaller på løbebåndet, som du kan indstille det efter, så viser den på skærmen, hvor meget du skal løbe og gå, og hvornår. Det er nemt og lige til.

Er det sundt at bruge et løbebånd?

Ja! Det er godt for dine ben og din kondition at bruge et løbebånd. Det har også en lav belastning, så det kan være mere skånsomt for leddene end at løbe udenfor. Løbebånd er en fremragende måde at komme hurtigt i form på! De giver dig muligheder for, hvor hurtigt eller langsomt du går, og hvilken slags træningsrutine du bruger.

Det er sundt at dyrke motion, om så det er på et løbebånd, en kondicykel eller en romaskine, så er det vigtigt, at vi får rørt vores muskler, og får vores puls op. Mange glemmer, at vores hjerte er en muskel, som også bør styrkes, for ellers bliver det svagt! Det holder også hjerte- og karsygdomme væk og hjælper vores blodgennemstrømning.

Afslutningsvis

Jeg håber, at disse tips og retningslinjer hjælper dig med at komme i gang med din træning på løbebånd! Husk, at du ikke skal presse dig selv for hårdt i starten; hvis det gør ondt eller føles dårligt, så stop. Hvis du synes, at noget virker forkert ved at bruge løbebåndet (f.eks. at du ikke har det godt bagefter), skal du tale med din læge, før du begynder på denne type træningsrutine.

Hvis ikke du har tid til at tage i fitnesscenteret, så kan du købe et løbebånd til hjemmet. Der findes rigtig mange forskellige løbebånd på markedet, og det kan være svært at finde den rette. på Sportunity, kan du finde de bedste løbebånd til hjemmet. Priserne på de forskellige løbbånd i artiklen går fra 4.000 kr. og hele vejen op til over 30.000 kr., så der burde være et løbebånd til ethvert budget.

Rigtig god træning derude!