Økologisk og bæredygtigt børnetøj

Økologisk og bæredygtigt børnetøj

19. april 2022 0 Af admin

Uanset om du køber børnetøj, tøj til dig selv, eller alt muligt andet, så har du en gylden mulighed for at hjælpe miljøet, klimaet og hele planeten. Du behøver ikke at følge moden slavisk og du kan frit vælge kvalitet og gode råvarer, frem for plastik og dårlig kvalitet. Økologi er det eneste rigtige valg. Bæredygtighed er ikke længere et valg, men en helt konkret realitet som vi alle skal leve med.

Mode er ikke en lov

Moden skifter hele tiden. Nye snit og nye farver toner frem hver eneste sæson. Som forælder vil vi vores børn det bedste og derfor falder vi let i gryden, når det kommer til moden indenfor børnetøj. Vi tænker at vores børn ikke skal fremstå anderledes, i forhold til de andre børn. Derfor hopper vi med på moden. Det er der faktisk ikke nogen grund til. Den nye mode er faktisk det modsatte. Den nye mode er genbrug og tøj i god kvalitet, frem for tøj der netop har modens farver.

Børnetøj i god kvalitet

Når du er tvunget til at købe nyt børnetøj skal du gå efter kvalitet, frem for modens luner. Tøj i god kvalitet holder både til dit barn og så måske til et par børn mere. At børnetøjet kan genbruges vidner ikke kun om kvalitet, men gør det også bæredygtigt.

Økologi i hele processen

Økologi er ikke et nyt begreb, men det er nu endnu mere vigtigt end det nogensinde har været. Kvalitet handler også om tøjets råmaterialer. Bomuld er bomuld, men økologisk bomuld er bæredygtigt. Sørg for altid at købe så meget som muligt økologisk, når du køber børnetøj. Både miljø og klima takker dig på den lange bane.

Bæredygtighed er ikke et valg

Bæredygtighed er ikke længere noget vi kan vælge eller vælge fra. Bæredygtighed er et must, hvis vi gerne vil efterlade en beboelig planet, til vores børn og børnebørn. Jordens resurser er ved at være udtømt. Processen ved at udvinde jordens resurser er både dyr og ekstremt forurenende. Fremtiden er genanvendelse af alle de resurser som vi allerede har udvundet. Intet bør smides væk, før det har været genanvendt så mange gange, at det ikke længere kan lade sig gøre. Det der før var skrald, er i dag genanvendelige produkter, som endnu har mange liv at leve i forskellige former. Tænk dig om før du smider noget ud. overvej om du selv kan bruge det en gang til, eller om der er andre der kan bruge det.

Lad børnetøj gå i arv

Børns tøj bliver sjældent særligt slidt, inden de vokser ud af det. hvis tøjet er økologisk og i god kvalitet, kan det sagtens bruges af flere børn, før det er så slidt at det kun kan bruges til pudseklude. Saml dit barns børnetøj i bunker af samme størrelser. Giv det væk til venner eller familie. Har du ikke venner og familie der kan bruge tøjet, kan du aflevere det i en genbrugsbutik der har speciale i børnetøj og andre ting til børn.