Mangler I sælgere, så er I ikke de eneste

Mangler I sælgere, så er I ikke de eneste

7. januar 2022 0 Af redaktionen_dk

I 2021 var der stor efterspørgsel på sælgere, og da de fleste allerede var i job, blev der mangel på disse. Den tendens forventes at fortsætte i 2022, og mange af sælgerne har allerede vænnet sig til at kunne stille højere krav til arbejdspladserne. Det er også af den grund, at det ofte ikke er nok at bare at smide et opslag op på jobportalerne eller i netværket. Derfor er der større efterspørgsel på rekrutterings- og headhunting-bureauernes kompetencer. Men de ser også, at det i dag tager længere tid for dem at finde de rette kandidater. For nogle år tilbage kunne det være, at det tog 2-5 uger før virksomheden fik de første kandidater, men i dag er den tid typisk mere end fordoblet. Derfor skal man også være tålmodig, hvis man søger sin næste dygtige sælger til teamet.

 

Vi har læst lidt op på de typiske fremgangsmetoder ved at besøge rekrutteringsbureauernes hjemmesider (bl.a. www.dedikation.dk), og snakket med nogle forskellige fra branchen, om hvor længe virksomhederne må vente for at få ansøgninger og kandidater.

 

Rekrutteringsprocessen tager længere tid end tidligere

Rekruttering er en proces, der varierer fra opgave til opgave. Især virksomhedernes krav samt ledigheden har meget at sige. Fra første kontakt til de første kandidater kommer ind ad døren kan godt tage tid. Det skyldes især, at de fleste sælgere er i arbejde, og samtidigt at de er blevet sværere at lokke væk fra den arbejdsplads de befinder sig i.

 

Hvor længe går der før man har sin nye sælger

Vi har spurgt flere rekrutteringsvirksomheder, og fælles for dem alle er, at de opfordrer virksomhederne til at væbne sig med tålmodighed. Det kan sagtens tage op til 8-12 uger før de rette kandidater kommer frem. Især hvis virksomheden har særlige krav til baggrunde, så som uddannelse, særlige kompetencer, sprog eller andet.