Kom i form med forhindringsbane til store og små

Kom i form med forhindringsbane til store og små

3. januar 2022 0 Af admin

Der er mange måder at komme i form udenfor på, men forhindringsbaner er måske den sjoveste. Forhindringsbaner for både børn og voksne giver mulighed for at træne, mens man leger samtidig. De kan bruges som en teambuilding-aktivitet eller endda bare til at knytte nogle familiebånd eller kollegaer. I denne artikel vil vi nævne, hvordan du kan drage fordel af udendørs naturfitness, som er træning uden brug af udstyr!

Lav din egen forhindringsbane

Hos aktivude.dk kan du købe forskellige dele af forhindringsbaner. På den måde kan man du sammensætte din hele egen forhindringsbane. De færreste har plads i haven, men på større, grønne områder og arealer, vil det være oplagt at investerer i dele til en fuld og energi-rig forhindringsbane til leg og træning.

Det gode ved en forhindringsbane er, at der netop er forhindringer, som ikke altid er lige til. Forhindringsbaner udfordrer nemlig én på ens kondition, hurtighed, muskelstyrke, udholdenhed, balance og præcision. Det er let for nogen, men for de fleste af os, så er det ikke lige til. Men ét er sikkert, man får forbrændt en masse kalorier, men får puslen op, bevæget kroppen, men man får også grint. For forhindringsbaner er også en sjov form for bevægelse. Hvis man skal over en mur, og pludselig får problemer med at få hoppet højt nok, så er det, at man også kan få grint af sig selv, fordi det kan være fysisk umuligt for nogle.

Men omvendt, så kan man også blive overrasket over sig selv, at man rent faktisk formår at komme igennem forhindringsbanen på en god tid, selvom man frygtede for din egen formåen til at starte med.

Forhindringsbaner og børn

Børn går ikke lige så meget op i det, som voksne. Men forhindringsbaner og børn er også en rigtig god kombination. Da det kombinerer motion og leg på én og samme tid. Børn som får besked på at dyrke motion, vil hurtigt gå i baglås, hvis det bliver for hårdt eller for presset. Men hvis motion gæres til en leg, så vil de fleste børn, tage udfordringen op, da det også kan være en konkurrence med hinanden eller blot sig selv.

Forhindringsbaner styrker også barnets beslutninger i forhold til hvordan de vil løse opgaven (altså forhindringsbanen). Det styrker barnet motorik, og ikke mindst barnets balance. Det er gode øvelser og styrker, som er sundt for barnet, fremfor at sidde foran computeren eller Ipad’en dagen lang.

Dyr motion i naturen

Udover forhindringsbaner, så er der rent og skær fordele ved at dyrke motion i det fri. Mange benytter skoven til at løbe i eller gå lange ture. Men flere kommuner har også implementeret udendørs fitnessmaskiner, som er til fri afbenyttelse. Her kan du dyrke naturfitness når du vil.

Det er lavet af materielle, såsom træ eller metal, som har samme formål at kunne dyrke motion på. Det vil sige at få pulsen op og give dig en god træning, i skøn natur, i frisk luft og så helt gratis endda! Maskinerne er placeret i offentlige områder, hvor der er masser af natur, bænke og flotte planter.