Hvornår har man brug for en tekstforfatter?

Hvornår har man brug for en tekstforfatter?

30. oktober 2022 0 Af admin

En tekstforfatter er, som ordet i sig selv så fint beskriver, en person der forfatter og skriver tekster. Tekstforfattere kan bruges i mange forskellige sammenhænge og kan gavne både små og store virksomheder. Teksterne kan henvende sig til både online og offline medier samt et væld af forskellige genrer. Du har brug for en tekstforfatter til de opgaver, du ikke selv har tid eller evner til at løse indenfor tekstproduktion. Både ekstern og intern kommunikation er nemlig nøglestenen i en professionel fremtoning.

Nedenfor beskrives det mere konkret og præcist, hvad og hvordan en tekstforfatter kan blive din hjælpende hånd.

 

Alt det kan en tekstforfatter hjælpe dig med

 

Tekstforfattere håndterer som oftest en lang række forskellige former for skriftlige opgaver og udfordringer. De kan således være behjælpelige med marketings og PR materiale – herunder opsigtsvækkende og informative pressemeddelelser,  udformning af invitationer til events og messer, blog indlæg og kreative posts på sociale medie kanaler. Ønsker du som virksomhed at henvende dig direkte og personligt til dine kunder, eller potentielle kunder, kan en tekstforfatter skrive nyhedsbreve og mails, der er skarpt vinklede og konkrete. Eller måske trænger din hjemmeside til en opdatering eller et kreativ touch, endnu en opgave du kan få hjælp og sparring til. I dagens digitale verden sidder rigtig mange tekstforfattere også med det man i branchesprog kalder SEO-tekster. SEO står for SEARCH ENGINE OPTIMIZING og henviser til tekster, der skal sikre en bedre søgeplacering på søgemaskiner som Google – en særlig skrive teknik, rigtig mange virksomheder i stigende grad efterspørger for at kunne konkurrere optimalt. Sidst men ikke mindst kan mange tekstforfattere også oversætte, så for eksempel en pressemeddelelse kan bliver oversat til korrekt og professionelt engelsk, tysk eller et helt tredje sprog.

 

 

 

Hvor finder man en dygtig tekstforfatter?

 

Dygtige og ikke mindst erfarne tekstforfattere hænger ikke på træerne. Mange virksomheder vælger at benytte freelance skribenter, da opgavebyrden kan variere meget fra måned til måned. Dog vil det typisk være mest optimalt, at benytte den samme tekstforfatter fra gang til gang, da udtrykket og tone of voice ellers kan komme til at variere for meget. Desuden tager det jo også hver gang tid for en ny tekstforfatter, at sætte sig ind i en virksomheds ønskede udtryk og skrivemåde.

Der er flere platforme på nettet, hvor man kan søge efter tekstforfattere samt naturligvis på diverse jobopslags sider. Dog er den bedste reference stort set næsten altid den personlige og ærlige anbefaling.  Forhør dig derfor med fordel blandt kollegaer eller andre i din branche, om de kan anbefale dig en dygtig tekstforfatter. Sørg også for at den tekstforfatter du vælger har erfaring med netop den type opgave, som du ønsker løst. Lad med fordel skribenten lave en kort prøvetekst, så I kan få afstemningsforvent og rettet til. På den måde opnår begge partere i højere grad et både bedre samarbejde og mere fyldestgørende resultat.