Hvorfor skal atleter og sportsfolk dyrke yoga?

Hvorfor skal atleter og sportsfolk dyrke yoga?

5. november 2018 0 Af admin

Har du nogensinde set nogen af de helt store atleter dyrke den indiske disciplin yoga?

Selvom disse mange teknikker har deres rødder i oldtidens Indien og de religioner, som fandtes her, så er det alligevel blevet utroligt populært blandt vores moderne atleter.

Og det er ikke kun de garvede sportsfolk, som deltager. De helt normale danskere kan heller ikke få nok af strække ud på nye og interessante måde. Flere idrætsforeninger har måttet lede hastigt efter flere undervisere til disciplinen.

Men hvorfor er det lige, at især sportsfolkene har taget de mange sjove stillinger og bevægelser til sig?

De samme sportsfolk som i øvrigt benytter sig af Recovery Boots, som du kan læse om her. Recovery Boots giver dig en fantastisk evne til, at restituere hurtigt.

Til at strække ud med

Når du skal strække ud efter træningssessioner eller måske bare være klar til at komme ud og yde dit bedste, så kan yoga faktisk præsentere mange fordele.

For med denne disciplin finder du et helt væld af forskellige måder at stå og bevæge sig på. Først og fremmest er det et rigtigt fint system af metoder til at afslappe musklerne. Dermed har du et lettilgængeligt ”katalog” af stræk.

Men dette er ikke det hele – mange yogabevægelser rammer nemlig flere dele af kroppen på en gang. Samtidig kædes de sammen af flydende bevægelser, og det hele kræver udholdenhed. Dermed er det med til at gøre din krop lidt stærkere igennem øvelser og stræk, som du alligevel skal lave!

Stå bedre

Hvis du eksempelvis er en atlet, som løber eller bokser, så ved du godt, hvor vigtig stabilitet er. Jo mere stabilt du står på jorden jo mere udholdende er du, og jo færre skader får du.

Yoga handler meget om balance. Nogle af de helt svære stillinger og bevægelser kræver virkeligt, at du holder tungen lige i munden, når du udfører dem.

Derfor er det en fin disciplin til dig, som ofte har brug for pålidelig stabilitet. Din krop vænner sig nemlig til de situationer, hvor det handler om at stå oprejst, selvom bevægelser eller stillinger kan blive akavede og krævende.

Få mere fleksibilitet

Er det nogen overraskelser, at de dygtigste gymnaster i dag gerne finder på at udføre forskellige yogaøvelser som del af deres træning?

Selvfølgelig ikke! Det er tydeligt for mange af os, at yoga simpelthen er med til at promovere fleksibilitet for kroppen.

Igen er det især de flydende overgange fra stilling til stilling, som kan være rigtigt krævende af kroppen. Dermed træner du at blive mere fleksibel, og kan blandt andet gøre dette som led i din udstrækning.

Dette er godt for mange sportsudøvere. Tennis, golf eller endda noget mere kreativt som dans – alle kræver de fleksibilitet.

Derudover er fleksibilitet også bare med til at gøre kroppen stærkere. Ligesom med stabilitet, så er fleksibilitet en hjælp til kroppen. Ved at være fleksibel, så kan kroppen klare flere af de opgaver, som den møder, hvor anderledes stillinger eller bevægelser skal bruges. Det kan altså også forhindre trælse skader og problemer senere hen i livet!

Som ekstra og stor bonus, så bidrager yoga ikke kun til bedre fysiske vilkår, men også til et bedre mentalt helbred.