Hvordan vælger man de rigtige solbriller til sport?

Hvordan vælger man de rigtige solbriller til sport?

23. februar 2021 0 Af admin

Hvis du som så mange andre dyrker en sport på hobbyplan så har du det helt sikkert også sådan at du gerne vil afsted uanset om det regner, sner, blæser eller solen skinner fra en skyfri himmel.

 

Det er bare ikke altid at vejrforholdene er en fordel, for hvem syntes det er fedt at få den lave aftensol i øjnene mens man lægger mange kilometer landevej bag sig på cyklen, eller konstant må knibe øjnene sammen på løbeturen pga. piskende regn.

 

Solbriller kan være en rigtig god ide, og ikke kun når solen skinner. Men hvordan vælger man så lige de rigtige.

Solbriller med forskellige egenskaber

Som nævnt ovenfor har brillen trods sit navn ikke bare til formål at beskytte mod solen.

Du kan med stor fordel vælge solbriller til sport ud fra forskellige kriterier så som

 

  • En behagelig pasform der sidder fast når du bevæger dig i ujævnt terræn
  • Letvægtsbiller der giver dig maksimal komfort og færrest forstyrrelser
  • En uv beskyttende effekt hvis du opholder dig meget i solen
  • En solid brille der kan modstå fald og beskytte dine øjne mod fremmede genstande
  • En solbrille med styrke, eller farvet glas for at optimere dit syn under særlige forhold

Priser på solbriller

Som med alt andet sportsudstyr er der også forskellige priser på solbriller. Her følges kvalitet og pris dog ofte ad, stiller du ikke ret høje krav til dine solbriller kan du nemt købe et billigt par på tilbud, skal du derimod have styrke i brillerne, et letvægtsstel eller ønsker du et mere holdbart stel, så burde du nok smutte en tur forbi optikeren.

Her er briller ikke så meget anderledes end alt andet udstyr. Du ville garanteret ikke gå på kompromis med kvaliteten på dine løbesko, eller vægten på din racercykel blot for at spare et par 100 kr.

Det er der heller ingen grund til med solbrillerne, hvis du vælger de rigtige fra start, så vil de blive en lige så vigtig del af dit udstyr som alt andet. 

Vælg miljøbevidst

Flere og flere vælger i dag miljøbevidst, og den mulighed har du selvfølgelig også med solbriller. Hvis du vælger en god solbrille med høj holdbarhed og et stel i god kvalitet så vil du i sig selv have truffet et miljørigtigt valg, da brillen kan holde i rigtig mange år.

Men selvfølgelig findes der også forhandlere i både fysiske og online butikker som sælger solbriller der er produceret særlig miljøvenligt.