Hvordan kombinerer jeg styrketræning og fodbold?

Hvordan kombinerer jeg styrketræning og fodbold?

14. september 2021 0 Af admin

Ofte har fodboldspilleren det største fokus på selve boldspillet og glemmer derfor hurtigt at styrketræne. Det er forståeligt, fordi musklerne er ømme efter mange timer med sprint og høj puls. Benene er slatne og læggene gummi. Regelmæssige besøg i fitnesscenteret kan være med til at afhjælpe dette. Læs mere i artiklen til forslag for, hvordan du kombinerer styrketræning og fodbold. Få inspiration til dit fremtidige træningsprogram.

Stærke muskler er vejen til en bedre præstation på fodboldbanen

Det essentielle for en fodboldspiller er selvfølgelig at udvise de bedste evner med bolden foran foden. Men at have sunde og udholdende muskler, der kan være med til at øge din eksplosivitet er næsten lige så vigtig! Vedligeholder du regelmæssigt din muskelmasse, er du bedre udrustet til en hård duel i angrebet eller en blokade i forsvaret. Desuden vil chancen for skader mindskes drastisk.

Fodboldspilleren bruger alle sine muskler, det er derfor vigtigt du ikke kun udøver de små fokuserede øvelser som bicepscurls, frontdels osv. Spring ud i de såkaldte compoundøvelser – de store tunge, der får pulsen op og er med til at styrke hele din krop.

Men jeg er øm efter fodboldtræning, hvad gør jeg så? Dette må du ignorere, ellers vil du altid være øm. Arbejd der igennem smerten og efter 3 uger, vil du ikke føle den samme stramhed og ømhed. Du kender det. Når du har holdt pause fra fodbolden. Så er benene ekstra ømme!

Se nedenstående afsnit for en mere specifik tilgang af hvordan du kan træne imens du spiller fodbold.

Træningsprogram til fodboldspilleren

Er du en travl mand, med minimal tid til at træne i fitten? – ja, det er du nok, for du er fodboldspiller. Derfor anbefales et træningsprogram 3 gangeugentligt, hvor der fokuseres på fullbody. Kør nedenstående øvelser 4×6-8, hvor biceps curls 3×10-12 samt calf raises.

  1. Squat
  2. bænkpres
  3. Dødløft
  4. Mave
  5. Militarypres
  6. Frenchpres
  7. Calf raises
  8. Pullups
  9. Chin ups
  10. Rows