Havens otium

Havens otium

14. april 2021 0 Af admin

Fritidens sysler bunder oftest i mange gøremål. Alt fra mad, sport og kultur oplevelser, men også nydelse på flere plan. Mange sætter dertil pris på afslappende og æstetiske rum og haver, idet hjemmet oftest er der, man lader op.

Mange ynder dertil at rode i haven, når foråret sætter ind. Måske trænger din have til en opfriskning med nye buske? eller du skal til at anlægge ny have. Så er der flere ting, du bør overveje, inden du kaster dig ud i beplantningen heraf. Du skal bl.a. være opmærksom på buskenes størrelse, og hvor hurtigt du ønsker din have skal være tilgroet eller afskærmet for naboer, støj og larm.

Ligusterhækkens fordele

Der er mange flotte stedsegrønne hække at vælge mellem, men ligusterhækken kendetegnes for sine smukke mørkegrønne farve. Dertil er ligusterhækken en af de hække, der er meget robuste og vindtætte, som også bidrager til et yndet fugleliv. Hvilket mange forbinder med en dejlig start på foråret – at høre fuglenes sang. Du kan se mere her om billig ligusterhæk  og finde yderligere planteråd m.m. om ligusterhækken. Der er dog også råd for andre flotte hække, som kan være et udmærket valg.

Anlægning af have

At have en planløsning for sin have kan være et godt arbejdsværktøj at ligge inde med. Især på den lange bane, hvis du også drømmer om en unik have hen over årene, som skal være hele familiens yndlingssted hele året rundt. Noget bør måske flyttes til mere solrige steder, og nogle planter har måske tjent sin levetid. Så står du alligevel for et større projekt med beplantning af hæk, kan det være en god ide lige at tænke hele haven ind. Eksempelvis få skabt en have, hvor du får udbytte af lækre råvarer, men også at der kan blive plads for motion. 

Grønne fingre

Oftest følger grønne fingre med, idet haven skal vedligeholdes hen over de skiftende årstider. Det at se, det man planter vokse op, gør oftest en glad. Og at have en smuk beplantet have, skaber også grobund, at man oftest får interesse i planter og buske. Især i forårsmåneder når man oplever, at det hele spirer frem i flotte farver. Ja, så er det begyndelsen på at sommerens høst af frugter, bær og grøntsager kan nydes inden længe, hvis man også som haveejer er til eget avl. Du kan køb hindbær her.

Tænk børnene ind

Haven er oftest børnenes legeplads. Et sted hvor de kan boltrer sig og tilbringer meget tid. Især når vejret tillader det. Måske der er plads til en fodboldbane, hvor de også kan få dyrket motion evt. sammen med kammerater. Hertil kan den hårdføre ligusterhæk også være en god løsning for afskærmning af banen samt støj.