Gør haven til det sjoveste fritidsområde

Gør haven til det sjoveste fritidsområde

18. marts 2021 0 Af admin

Naturen er et fremragende sted at dyrke sport, spise god grillmad, dyrke egne fødevarer og bare nyde livet alene eller med familien – og hvis du har din egen have, kan du gøre alt dette på din egen matrikel. Hvis din have lige nu bare er en grøn græsplane, er verden din østers: Du har alle muligheder for at anlægge terrasse, starte en køkkenhave eller lave din egen private fodboldbane til hjemmetræningen. Hvis du spiller dine kort rigtigt, vil du aldrig nogensinde kede dig efter arbejde igen. Så hvad venter du på? Læs vores ideer til, hvad du kan gøre med dit udendørsareal, lige her.

Dyrk dine egne frugter og grøntsager

Få ting er så tilfredsstillende som at kunne gå ud i haven og hente alle grøntsagerne til måltidet i stedet for at skulle købe dem. Gør derfor dig selv en tjeneste og anlæg i hvert fald en lille køkkenhave – eller måske endda et drivhus, hvis det er inden for dit budget, og du har plads til det.

Derved åbner der sig lige pludselig en verden af helt nye muligheder for madlavningen: Nu kan du f.eks. have bær af alverdens sorter, tomater, agurker, græskar, peberfrugter og meget mere lige ved hånden til enhver tid.

Er du ikke sikker på, at du nødvendigvis vil huske eller have tid til at vande grøntsager så meget, som de behøver for at trives? Så er der stadig ingen grund til at fortvivle. Anskaf dig i stedet en kapilærkasse: En stor kasse, som du planter dine grøntsager ovenpå og kan fylde med ca. 40 liter vand – hvorefter den sørger for at forsyne dine planter med vand i hvert fald en uge frem, inden du skal fylde den igen. Med f.eks. peberfrugter i kapilærkasse har du lækre, smagfulde grøntsager lige ved hånden hele tiden – og du ved lige præcis, hvad de har fået af gødning op til, at du serverer dem.

Plant flotte og praktiske bede

Er du typen, der godt kan lide at have folk på besøg til havefester, grille med familien og tage et spil fodbold i haven? Hvorfor så ikke anlægge flotte bede, som er nemme at vedligeholde og flotte at se på for dig og dine gæster? Det behøver som sagt på ingen måde være svært. Spørger du din lokale planteskole, kan de med garanti guide dig til en række blomster- eller plantesorter, som passer perfekt til din vandingsstil – eller mangel på samme.

Du kan evt. vælge kun at have større planter eller buske som accenter strategisk placeret i bedet – og så bare vælge at bruge bunddækkeplanter til resten. Selvom disse planter umiddelbart kan lyde kedelige, er det på ingen måde tilfældet. Finder du f.eks. et tilbud på trædebregner, har du surbundsdække, som både har en flot grøn farve – og kan tåle betrædning, så du ikke behøver at passe på, når du spiller fodbold.