Flere og flere vælger behandling for alkoholmisbrug online.

Flere og flere vælger behandling for alkoholmisbrug online.

7. april 2022 0 Af redaktionen_dk

Flere og flere vælger behandling for alkoholmisbrug online.

Ifølge en nylig undersøgelse vælger flere og flere mennesker online behandling for alkoholmisbrug. Dette skyldes sandsynligvis anonymiteten og bekvemmeligheden ved online behandlingsprogrammer. Desuden tilbyder onlineprogrammer ofte lavere omkostninger end traditionelle programmer, der foregår personligt. Hvis du eller en du kender kæmper med alkoholmisbrug, er det måske på tide at overveje et online behandlingsprogram.

Der findes endnu ikke mange forskellige online behandlingsprogrammer. Men de programmer der på nuværende tidspunkt findes, kan være meget forskellige, så det er bestemt ikke lige meget hvilket behandlingssted eller hvilken online alkoholbehandling du vælger.

Forskellige metoder til forskellige behov.

Nogle programmer fokuserer på 12-trins programmet, også kaldet minnesotabehandling eller en minnesotakur. Andre har en mere holistisk tilgang. Der findes endda programmer, der henvender sig til specifikke befolkningsgrupper, såsom kvinder eller ældre. Med så mange muligheder er det vigtigt at finde et program, der er det rigtige for dig eller din elskede.

Afhængighed eller skadeligt overforbrug.

 En af de vigtigste forskelle på indholdet i de online alkoholbehandlinger er fokusset på alkoholproblemet. Tager behandlingen udgangspunkt i at alle med alkoholproblemer nødvendigvis er alkoholafhængige, eller det man på dansk også kalder alkoholisme.

Moderne forskning viser tydeligt at ikke alle med alkoholmisbrug eller alkoholoverforbrug er alkoholafhængige.

Hvis du ikke har udviklet alkoholafhængighed (alkoholisme) vil du højest sandsynlig føle dig meget fejlplaceret i en alkoholbehandling der bygger på minnesotamodellen eller liggende.

Du vil derimod højest sandsynlig have meget mere gavn af en online alkoholbehandling som lær at drikke med måde eller en anden online alkoholbehandling der bygger på kognitiv terapi.

 

Bliv testet inden du vælger alkoholbehandling

Er du i tvivl om hvilken alkoholbehandling der er bedst for dig, så kan du altid kontakte alkoholbehandlinger.dk på telefon 70205501. De tilbyder gratis test og udredning får valg af behandling. Uanset on du på tænker online alkoholbehandling eller en mere traditionel behandling kan du blive hjulpet til det rigtige valg.