Find den bedste crosstrainer til at holde fodbold formen

Find den bedste crosstrainer til at holde fodbold formen

14. september 2021 0 Af admin

Det er godt at holde dig i god fodbold form. Det betyder en mindre risiko for sygdomme, og det øger dit fysiske helbred. En af de måder du kan holde dig sund og rask i din hverdag, selv udenfor fodbold sæsonen, er at træne på et crosstrainer.

Her bruger du hele kroppen, og du kan endda træne derhjemme – lige når det passer dig. Tjek også en crosstrainer test, inden du vælger din nye crosstrainer.

Du træner flere muskler med en crosstrainer

En crosstrainer træner flere forskellige muskler i din krop. Det afhænger selvfølgelig af, hvordan du bruger den, men hvis du regelmæssigt holder træningen ved lige, vil du hurtigt kunne mærke en betydelig forskel.

Herunder kan du se en liste over de muskler, som du kan træne med en god crosstrainer:

  • Lændemusklen
  • Lårmuskulaturen
  • Sædemuskulaturen
  • Triceps
  • Brystmuskulaturen
  • Biceps
  • Rygmuskulaturen

Du kan målrette din træning de forskellige muskelgrupper.

Husk ikke bare at træne én muskelgruppe, da det hurtigt kan blive for meget. Varier din træning, så du ikke får ondt. Træn f.eks. ryg den ene dag og lår den anden dag.

Det er også vigtigt for din fodbold form, at der en balance i din træning, så du ikke overtræner nogle muskler og kommer bagud med andre muskler. Du kan læse mere om hvor godt er at holde fodbold formen vedlige ved brug af en god crosstrainer her.

Få den bedste ud af din træning

Det er effektivt at træne med en crosstrainer. Herunder kan du se, hvordan du kan få mest muligt ud af træningen. Lav et program for din træning. Det er en god idé med intervaltræning.

Når du varierer mellem hård og stille træning, ender du med at forbrænde flere kalorier. Start altid med den stille træning, inden du giver dig fuldt ud. Du kan f.eks. starte med 5 x 1 minutters intensiv træning.

Indimellem tager du 1 minuts stille træning. Du kan selv variere, hvor længe intervallerne skal vare. Husk dog, at det er bedst at starte stille ud, så du ikke går kold eller træningen ender med at blive et irritationspunkt. Så kommer du nemlig ikke længere.

Til slut er det vigtigt at nævne, at træning med en crosstrainer styrker både dit hjerte, dine muskler og dine organer. Du bliver f.eks. ikke lige så nemt forpustet, når du er i god form. Det er godt for din lungefunktion.