Er det kun løbesko der er vigtige for en løber?

Er det kun løbesko der er vigtige for en løber?

5. juli 2021 0 Af redaktionen_dk

Nej det er bestem ikke kun løbesko, der er vigtige for en løber, selv om mange tror dette.

Ja vi giver glædeligt 1500kr-3000kr for et par nye løbesko. Men når det kommer til løbestrømper, så køber mange tit, nogle af de billigste man finder nede i sportsbutikken.

Men her er det vigtigt at huske på, at gode løbestrømmer er lige så vigtige, som gode løbesko. Og for de mange af os, der løber lange ture, der er kompressionsstrømper til løb at foretrække som disse her.

Hvorfor er kompressionsstrømper til løb godt

Kompressionsstrømper kan gøre så meget godt, for en løber der løber langt, eller som har nogle udfordringer med trætte og ømme læg og skinnebensmuskler.

Når du bruger kompressionsstrømper til løb, så mindsker du derved risikoen for, at få trætte og ømme ben, da kompressionsstrømpen støtter op om musklerne i underbenet, og derved bliver de muskelvibrationer der opstår ved løb mindre. Og den blodgennemstrømning der er i benene bliver forbedret. Og der siges, at man muligvis også udskyder træthedsfornemmelsen i benene.

Det kompressionsstrømpe også er kendt for

Kompressionsstrømper er også kendt for, at forbedre/ formindske restitutionsperioden efter et langt og hårdt løb.  Og så er den med til, at formindske risikoen for hævede fødder og underben. Og ikke mindst er strømperne med til, at det er lettere at komme af med affaldsstofferne i benene.

Er kompressionsstrømper ikke dyre

Vil starte med at sige, at har man lige givet 1500kr-3000kr for et par stærke og gode løbesko. Så er det ikke når man når til løbestrømperne, man skal begynde at spare. Da de er ligeså vigtige, som et par gode løbesko.

Der findes mange forskellige typer af kompressionsstrømper, men priserne starter fra omkring de 120kr og opefter.

For at opnå det bedste resultat, bør du købe kompressionsstrømper med gradueret kompressionstryk. Og køb dem gerne der hvor du har muligheden for, at vælge strømper ud fra din lægomkreds i stedet for din skostørrelse, da det også vil være med til, at give dig den bedste kompression.

God vind på løbeturen!