Derfor skal du gå til sportsmassage

Derfor skal du gå til sportsmassage

29. juni 2022 0 Af admin

Det er meget sundt for kroppen at dyrke sport, men det kan også være belastende. Det er især tilfældet, hvis man f.eks. ikke er vant til at dyrke sport eller man dyrker rigtig meget sport, f.eks. på eliteniveau. I sådanne tilfælde er det en god idé at gå til sportsmassage. Her er hele 5 fordele, du kan se frem til, hvis ud går til sportsmassage.

Mindsker risikoen for skader

Der er generelt øget risiko for at pådrage sig skader, når man dyrker sport. Sportsmassage kan bidrage til at mindske denne risiko. Sportsmassage har nemlig fokus på at støtte led og muskler, så skaderne ikke opstår – i hvert fald ikke i samme grad.

Bedre restitution

Kroppen skal have mulighed for at restituere (holde en pause) efter en hård træning. Sportsmassage er generelt en god måde at hjælpe kroppen på vej mod bedre restitution. Sportsmassage bidrager nemlig til at blodcirkulationen øges og øger dermed også nærings- og iltoptagelsen i musklerne. Massagen stimulerer også nerverne og frigiver hormoner, som er med til at genopbygge musklerne.

Mindsker muskelspændinger

Musklerne kan spænde op, når man træner – og det fører til en øm og stiv følelse i musklerne, som kan gøre, at det bliver svært at bevæge sig som normalt. Sportsmassage er med til at mindske risikoen for, at musklerne spænder op – og det gør altså, at musklerne bliver mere ”afslappede”.

Forebygger ømhed

Sport og træning kan gøre, at man får ondt i muskler og led – og det er især tilfældet, når man ikke træner helt efter hensigten. Det fører til træningsømhed, som kan være meget svært at komme af med igen. Sportsmassage kan dog hjælpe med at forebygge træningsømhed. Den mindsker inflammation i musklerne og dermed forebygger ømheden.

Bedre holdning

Det kan være svært at have en god holdning, når man træner. Det er tilfældet, fordi man ofte sidder eller står forkert, når man træner. Sportsmassage kan hjælpe dig med at få en bedre holdning ved at stimulere leddene.

Prøv sportsmassage i København og gør noget godt for din krop.