Derfor er det godt for børn at spille fodbold

Derfor er det godt for børn at spille fodbold

26. oktober 2022 0 Af redaktionen_dk

Der findes mange gode grunde til at spille fodbold. Ud over at det er sjovt, findes der så mange andre gode grunde til at spille det. Ja faktisk har vi samlet in liste over grunde til at spille fodbold lige her! Så grib fat i noget fodboldsudstyr, som med fordel kan bestilles online på for eksempel nysport.dk, og kom i gang!

Udvikl nye færdigheder

At spille fodbold kræver, at børnene kommunikerer med både holdkammerater og deres trænere.  Teamwork er nok den vigtigste færdighed, som man lærer ved at spille fodbold. Teamwork er et træk, som børnene skal have med sig ind i teenage- og voksenalderen. Fodbold vil også hjælpe med at udvikle sociale færdigheder, hvilket er nødvendigt for at få succes ikke kun i fodbold, men også i livet.

Få nye venner

Ved at spille fodbold får børnene mulighed for at få nye venner.  At spille fodbold vil hjælpe med at udvikle holdkemi og en følelse af kammeratskab. Disse venskaber kan vare hele livet. Desuden vil de for det meste få venner, som også er på rette vej.

Udvikler konkurrenceevne

Mange dele af livet handler om konkurrence – uanset om det drejer sig om at spille en holdsport eller søge et job. Få ting er givet til dig i livet, så det er vigtigt, at børn lærer at arbejde hårdt og yde en indsats, når konkurrencen betyder noget.  At sætte sig mål og arbejde konkurrencemæssigt hen imod dem er det, som fodbold bør handle om. Børn skal lære at konkurrere og sætte høje mål for sig selv. Når der siges “konkurrenceevne”, menes ikke “at vinde for enhver pris”. Det handler om indsats.

Bliv fysisk veltrænet

Fodbold vil kræve, at børnene deltager i fysisk fitness. Hvis det er en dejlig dag, bør børnene være udenfor og lege.  Børn skal holde sig aktive og deltage i sport og fritidsaktiviteter. Fodbold er en fysisk krævende sport, der vil få børnene til at motionere ved hver træningssession og kamp. Der er ingen anden sport, der lærer fysisk fitness bedre end fodbold.