5 gode tips til at tabe sig

5 gode tips til at tabe sig

13. marts 2021 0 Af admin

Rigtig mange går og drømmer om at tabe sig, men det er ikke alle der formår at føre drømmen ud i livet. Det kan der være en række grunde til, blandt andet at vores kroppe er lavet til at undgå vægttab.

Fra naturens side er det vigtigt, at vi er modstandsdygtige og i stand til at spare på energien. Derfor kræver det noget arbejde, hvis man ønsker at tabe sig. Læs med her og få 5 gode tips til at tabe sig og opnå et sundt og varigt vægttab.

Hvorfor vil du tabe dig?

Det aller første tip er, at du skal vide, hvorfor du vil tabe dig. Rigtig mange går rundt og synes at de vejer for meget, selvom de er fuldstændigt normalvægtige. Start derfor med at finde ud af, om du reelt har brug for at tabe dig.

Har du behov for at tabe dig, så skal du begynde at overveje, om du gør det af de rigtige grunde. Er det for at passe ind i et skønhedsideal? Eller gør du det for at få mere energi, for at kunne lege med dine børn og for at blive sundere og stærkere? Hvis din motivation ligner det førstnævnte, så skal du revurdere, om du gør det af de rette grunde.

Har du brug for flere gode tips til at tabe dig, kan du blandt andet finde dem her: https://godefifs.dk/.

Kost og søvn

Råd nummer 2 handler om, at du skal have masser af søvn. Et vægttab kræver energi og overskud, hvilket du ikke har, hvis du er træt hele tiden. Derfor skal du sørge for at få mellem 7 og 9 timers søvn hver nat.

Råd nummer 3 omhandler din kost. Den rigtige kost er en utrolig stor del af et vægttab. Kurer og diæter er der mange af, men de virker stort set aldrig. Måske taber du dig, men når kuren stopper, vil du tabe de kilo på, som du lige har tabt.

Du skal derimod sørge for at spise sundt og varieret, hvilket også indebærer kulhydrater og fedt.

Du skal være i et kalorieunderskud

Når alt kommer til alt handler vægttab om at være i kalorieunderskud. Tip nummer 4 er derfor, at du skal forbrænde flere kalorier end du indtager.

Vi har alle et antal kalorier vi skal have, for at vedligeholde vores nuværende vægt. Hvad dette nummer er, afhænger af vores højde, stofskifte, vægt, alder, køn og aktivitetsniveau. Når du kender dit vedligeholdelsesniveau kan du sætte dit daglige kalorieindtag til 400-500 kalorier mindre. Du vil ikke tabe dig hurtigt, men der er større sandsynlighed for, at du vil have et vedvarende vægttab.

Træning og motion er vigtigt

Det sidste råd er, at motion er vigtigt. Især styrketræning er godt for vægttab, da muskelmasse forbrænder flere kalorier end fedt. Derudover forårsager styrketræning også efterforbrænding. Husk også at normale dagligdagsaktiviteter som at gå en tur, tage trapperne og støvsuge også bidrager til et øget aktivitetsniveau. På den måde har sygeplejersker, smede og tømrer også et højt aktivitetsniveau.